La policia de Platja d’Aro detecta cada cop més nois que consumeixen el “gas del riure” i ja n’ha comissat vint ampolles

Castell-Platja d’Aro (ACN).- La Policia Local de Platja d’Aro està detectant com cada vegada més joves consumeixen òxid nitrós, una substància que popularment es coneix com el “gas del riure”.

Durant aquest estiu, els agents ja han comissat més de vint ampolles a nois que n’estaven consumint al carrer i n’ha denunciat penalment dos més per vendre-les. Va passar aquest 27 de juliol. Són dos joves de 19 anys de Sant Feliu de Guíxols, que a dins del cotxe hi duien deu ampolles de gas comprimit, 75 broquetes i vuit globus. Se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública. Els agents alerten que l’òxid nitrós pot causar asfíxia, al·lucinacions o desmais, perquè limita l’oxigen al cervell, i que, a llarg termini, fins i tot pot acabar provocant la mort.
La Policia Local de Platja d’Aro està detectant com aquest estiu el consum d’òxid nitrós s’està popularitzant amb entre els joves. Aquesta substància, coneguda popularment com el “gas del riure”, s’ha convertit en una droga de moda a Europa entre el jovent. Entre d’altres, perquè és barata. Però el seu consum pot acabar derivant en seqüeles greus i, fins i tot, provocar la mort.
La substància, generalment, es ven en ampolles de gas comprimit. L’òxid nitrós es consumeix a través de globus, que s’inflen i funcionen com a reservori per inhalar-lo. Quan arriba al cervell a través de les vies respiratòries, actua com a depressora del sistema nerviós central.
Segons el Ministeri de Sanitat, el consum d’òxid nitrós comporta risc d’asfíxia, al·lucinacions o alteracions en la percepció i desorientació espacial, entre d’altres. A més, com que limita l’entrada d’oxigen al cervell, inhalar-lo pot causar desmais o aturades respiratòries. A més, el consum continuat pot danyar la medul·la espinal, causar problemes neurològics, cognitius o acabar provocant la mort.
A més, la desinhibició que provoca aspirar l’òxid nitrós s’aparella amb una pèrdua de la concepció del dolor i de la por. I això acaba desembocant en situacions de risc; també, si després d’inhalar-lo s’agafa el cotxe.

Més de vint ampolles i dues denúncies
En el que portem d’estiu, la Policia Local de Platja d’Aro ha comissat més de vint ampolles d’òxid nitrós a joves que n’estaven consumint al carrer. En tots aquests casos, els agents han aixecat actes per consum o tinença d’aquesta droga, que s’han tramitat per via administrativa i acabaran desembocant en multes.
A més, aquest passat 27 de juliol, una patrulla va denunciar dos nois a qui van atrapar venent ‘gas del riure’. Va passar cap a tres quarts d’una de la matinada. Després d’identificar-los, els agents van registrar el cotxe en què es movien i a l’interior van trobar-hi deu ampolles de 666 grams d’òxid nitrós, 75 broquetes dispensadores i vuit globus.
Els dos joves tenen 19 anys i viuen a Sant Feliu de Guíxols. Després d’intervenir-los tot el material, la policia de Platja d’Aro els ha denunciat per un delicte contra la salut pública.

Tags: Castell-Platja d’Aro, comissar, consum, droga, gas, joves, multes, policia local, societat, successos
Notícia anterior
Divendres jazzístic a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura
Notícia següent
La Festa Major de Sant Joan de Palamós arriba aquest proper cap de setmana amb activitats per a tothom

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes