La Policia Local de Begur retira 50 targetes d’aparcament per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda falsificades durant el mes d’agost

Begur.- La Policia Local de Begur ha intervingut i retirat un total de 50 targetes d’aparcament per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda que eren falsificades.

En la majoria d’ocasions aquestes sancions són per casos de familiars que –presumptament– usen fraudulentament una targeta en absència del titular; o bé perquè la targeta presenta dades manipulades, reproduïdes o falsificades.
Així, des de fa aproximadament un mes la Policia Local de Begur va posar en marxa una campanya per evitar l’ús fraudulent d’aquestes targetes d’aparcament. A part de la retirada de les targetes confiscades també s’han imposat multes als seus responsables per fer un mal ús dels espais reservats a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.
Des del cos destaquen que gràcies a la Llei 13/2014 d’accessibilitat s’ha pogut millorar el procediment d’actuació de les policies encarregades de la vigilància del trànsit i corregir l’ús fraudulent que alguns conductors fan d’aquestes targetes.  Per tot plegat, la Policia Local de Begur treballarà per a fomentar els valors cívics i un bon ús d’aquestes targetes i dels aparcaments reservats.
Cal recordar que l’ús fraudulent d’aquestes targetes comporta dues sancions: La d’aparcament en zona reservada per a persones amb necessitats específiques: que, a més, comporta la retirada del vehicle al dipòsit municipal; i la d’ús fraudulent de les targetes.
La primera sanció es fa d’acord amb l’Ordenança local de circulació; i la segona, en aplicació de la nova llei. Segons els casos detectats per la Policia Local, els cas més habitual és quan la targeta l’usa una persona que no és la titular; és a dir, que el titular no és el conductor del vehicle. També hi ha casos de targetes fotocopiades i/o falsificades, o utilització de la targeta d’una persona difunta.
Finalment, per a poder millorar aquests controls i acabar amb l’ús fraudulent de les targetes els agents de la Policia Local de Begur van realitzar una formació especifica centrada en la detecció d’aquestes targetes falsificades i el seu ús fraudulent. I pròximament el cos realitzarà una jornada específica per l’actualització de coneixements.

Tags: Ajuntament de Begur, aparcament, begur, control policial, falsificació, intervenció, mobilitat reduïda, multes, policia local, serveis, societat, successos, targetes, ús fraudulent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Torroella de Montgrí rep un distintiu per la bona pràctica en turisme sostenible “El Parc Natural a l’Escola”
Notícia següent
En marxa les obres de reurbanització de l’Avinguda Catalunya de Sant Antoni

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes