La Policia Local de Palafrugell incorpora una unitat canina per fer front al consum i tinença de substàncies estupefaents

Palafrugell.- Durant la darrera setmana, s’ha incorporat una unitat canina a la Policia Local de Palafrugell, un projecte que s’ha gestat al llarg del darrer any i que ara és una realitat.

El seu principal objectiu és la prevenció del consum i/o tinença de substàncies estupefaents a la via i espais públics, així com la lluita contra el tràfic d’aquestes substàncies, fomentant el patrullatge a peu de proximitat.
D’aquesta manera, el cos municipal segueix treballant en tasques preventives i de proximitat, tal i com ho ha estat realitzant en els darrers anys. A partir d’ara, “Uma”, que és el nom de la gossa ensinistrada per la detecció de substàncies estupefaents, i que es tracta d’un pastor belga malinois d’un any i quatre mesos d’edat, s’incorpora a la Policia local amb la finalitat de prevenir el consum i tràfic de drogues. Paral·lelament també donarà suport a la resta d’unitats del cos policial, participarà en controls preventius de vehicles, realitzarà patrulles a peu per les zones amb més problemàtiques relacionades amb el consum de substàncies estupefaents, xerrades i exhibicions als centres escolars per conscienciar als més joves sobre els efectes que produeixen el consum d’aquestes substàncies, així com el suport a les inspeccions administratives dels establiments i col·laboracions amb altres cossos policials que ho requereixin.
Aquesta unitat canina, suposarà un important suport en la detecció d’aquestes substàncies en llocs molt específics, facilitant la detecció de les substàncies. A més, suposarà una disminució de la sensació d’inseguretat a diferents punts del municipi.

Tags: animals, droga, Palafrugell, policia local, seguretat, serveis, societat, tràfic de drogues, unitat canina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Rt segueix a 0,95 i el risc de rebrot baixa a 573 (-17), amb 23 ingressats menys (2.881) i 12 més a l’UCI (718)
Notícia següent
El rebost d’en Llenas

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes