La Policia Local de Roses decomissa 841 articles articles d’un local que actuava com a magatzem del top manta

Roses.- La Policia Local de Roses ha dut a terme aquest dijous al migdia un operatiu que ha donat com a resultat el decomís de 841 d’articles destinats a la venda il·legal al passeig Marítim de la població.

L’operació ha estat fruit d’una investigació prèvia realitzada els darrers dies, que ha permès la detecció d’un establiment dedicat a la restauració situat a primera línia de mar, que actuava com a magatzem i punt de distribució de la mercaderia.
Amb la detecció del local, la Policia Local va iniciar un dispositiu de seguiment i investigació per conèixer els patrons de comportament dels venedors ambulants i concretar així el moment en què podia haver un major volum de mercaderia dins el mateix. Finalment, aquest migdia, després d’una acurada planificació, ha tingut lloc el dispositiu que s’ha desenvolupat de forma molt ràpida i eficaç, aconseguint el decomís de 841 articles, consistents en sabates, bolsos, polos i dessuadores, jaquetes i ulleres de sol, entre d’altres.
En l’operació han participat 12 agents municipals, que han traslladat tot el material a les dependències municipals per iniciar els protocols legalment establerts fins a la seva destrucció final. L’Ajuntament estudiarà ara les sancions administratives a imputar al local, podent-se arribar a actuar per la via penal.
Aquest és el tercer estiu que la Policia Local segueix una metodologia basada en la priorització de la investigació i el decomís fora de la zona directa de venda, evitant així les habituals batudes en el punt de venda que podien comportar perills per agents, manters i públic. A més, tal i com indica l’alcalde de Roses, Joan Plana, “els resultats que s’obtenien eren menors, ja que els articles comissats es retiraven en petites quantitats. La nova estratègia de decomís, ha permés ampliar molt significativament el volum de material retirat de la venda il·legal, arribant-se a triplicar, com a mínim, el nombre de peces decomissades tant l’any 2019 com el 2020 respecte als totals assolits el 2018“.
L’acalde recorda, però, que “tot i el resultat d’operatius com el realitzat aquest migdia a Roses, l’actuació policial és tan sols una forma de gestió a curt termini. Intentem que any rere any sigui el més eficient possible, però en cap cas serà l’actuació dels cossos de seguretat la que pugui solucionar aquest problema social que és el top manta, que ha de ser abordat des d’altres àmbits”.

Tags: 'top manta', Alt Empordà, decomís, falsificació, investigació, manters, operatiu policial, policia local, roba, Roses, societat, successos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Matthias Goerne inaugura la Schubertíada des de la basílica de Castelló d’Empúries
Notícia següent
Cançó catalana i italiana a Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes