La sala Las Vegas celebra 60 anys formant part del cor dels guixolencs i guixolenques

Sant Feliu de Guíxols.- La sala Las Vegas de Sant Feliu de Guíxols celebra el seixantè aniversari, i de ben segur que no ha estat fàcil en un món i un país que des dels anys 60 ha patit tants canvis socials, polítics i culturals.

El 22 de febrer d’aquest 2023 l’actual responsable de la sala, Marc Recolons, convidava els mitjans de comunicació de Catalunya a conèixer què es vol fer per celebrar l’efemèride d’aquesta sala tan arrelada a la història dels guixolencs i guixolenques.
Si es fa una mica d’història, tot comença amb els germans Esteve, Dionís i Josep Recolons, fills de família d’empresaris del cinema, els quals van continuar l’activitat familiar gestionant cinemes en els diferents pobles de la província. El 1944 van agafar la gestió del cine Victòria de Sant Feliu de Guíxols (el qual ja s’havia inaugurat el 1931 amb el nom de Cine Catalunya).
El 1959 van obrir els jardins Las Vegas, pensats com a sala d’espectacles i ball. Tal va ser l’èxit, que al 1963 s’obria l’actual sala coneguda com Las Vegas que es va inaugurar amb l’actuació d’Antonio Machín. A partir del 1964 la sala es consolidava amb programació estable de cinema durant la temporada d’hivern i de sala d’espectacles a l’estiu.  Durant els primers anys, un cotxe amb un megàfon i una barca –també amb megàfon– recorria les platges i anunciaven la sala amb l’eslògan: “De día el sol y el mar, por la tarde todos a bailar a Las Vegas”. El 18 de setembre del 1965 es va celebrar el primer festival de Cançó catalana amb artistes com Núria Feliu, Francesc Pi de la Serra, Enric Barbat, Ma Carme Girau. Al juny del 1966 Xavier Cugat va presidir la cloenda del festival de cinema. El 1968 arriben artistes com Maria del Mar Bonet, la companyia Els Joglars, Lluís Llach, Xavier Bernaus. I ja al 1974 actuacions de Julio Iglesias, Rita Pavone, Joan Manuel Serrat, María Dolores Pradera, Mari Trini o Pino Donnagio. Altres artistes que han passat per la sala són Charles Aznavour, Patxi Andion, La Trinca, La Chunga, Carmen Amaya, Victor Manuel, Raimundo Amador o Paco de Lucía, entre una llarga llista.

El secret de la seva longevitat és l’esperit emprenedor de la família Recolons i sobretot, però no menys important, a la gent de Sant Feliu de Guíxols i de la comarca que ha respost sempre positivament a l’oferta lúdica de la sala.
Així, Las Vegas ha estat cinema, ha acollit actes polítics, presentacions, auditori de recitals, concerts… I el recinte celebra els anys gairebé de la mà del Festival de la Porta Ferrada, també amb 60 anys d’història, amb qui col·labora des de fa temps. Aquesta aposta per la cultura fa que la celebració del seixantè aniversari del recinte sigui rellevant, amb estils que van del jazz i el blues fins el pop i el rock i que acostaran a importants artistes del país i inclús algun de fora.
Els tres principals concerts d’enguany que es van presentar seran:
11/3 Los Toreros Muertos.
29/4 Orquesta Mondragón.
20/5 Los Niños Jesús.
I el calendari complet, a falta d’algunes actuacions per confirmar: 2/3 Maria Moctezuma (Mèxic); 4/3 The Last Living Souls; 11/3 Los Toreros Muertos;  1/4 Potato (Vitòria) Concert Benèfic pel càncer; 6/4 Varillas + Zaspurrilla+  Body Vishnu; 8/4 The New Experience. Tribut a Abba; 20/4 Tim Vantol (Holanda); 22/4 Muchachito Bombo Infierno; 29/4 Orquesta Mondragón; 13/5 Gyoza (Catalunya); 20/5 Los Niños Jesús; 21/5 The Electric Alley; 27/5 The Wires tribut a AC/DC; 3/6 Sultans Of  swing (Tribut a Dire Straits); 10/6 Xavier Calvet (Sant Feliu de Guíxols); 8/7 The Buzz Lovers (Tribut a Nirvana).

Tags: aniversari, celebració, concerts, cultura, festes, historia, música, sala, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palamós reprèn l’Espai Familiar en una nova ubicació, un servei orientat a infants de 0 a 5 anys
Notícia següent
El Consell Comarcal té paritat en la seva representació política i pel que fa a treballadors i treballadores

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes