• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

La segona edició de la VolCAT Platja d’Aro posarà en joc els primers punts UCI de cara als Jocs Olímpics de París 2024

31 d'Octubre de 2022

Castell-Platja d’Aro.- La segona edició de VolCAT Platja d’Aro, que es farà del 4 al 5 de febrer del proper any, serà la primera prova a Espanya del calendari internacional amb punts UCI XCO, en una temporada que es preveu molt intensa. Serà també la primera cita del calendari amb punts en joc de cara als Jocs Olímpics de París 2024 .

Es tracta d’una cursa oberta a professionals i amateurs, que aprofitaran les singularitats del territori de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i el seu entorn natural per plantejar dues etapes intenses, que puntuaran per separat al rànquing mundial UCI, en categoria C3.
Serà la primera de les cites VolCAT 2023, que es desenvoluparà en un marc incomparable per a la pràctica de la BTT, amb bosc mediterrani en una població coneguda pel seu compromís amb l’esport com Platja d’Aro. Dues apassionants etapes en format Cross Country amb sortida i arribada a la localitat, amb una zona de pàdoc privilegiada i amb tots els serveis per a corredors i acompanyants.
La primera serà uns etapa de 40 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell, amb un recorregut força trencacames, amb constants pujades i baixades que propiciaran els atacs dels ciclistes favorits a adjudicar-se la victòria. I la segona jornada afrontarà un circuit d’uns 40 quilòmetres i 700 metres de desnivell, amb més ritme i amb una sobtada pujada a mitja cursa, que posarà a prova la resistència dels participants.
L’any passat, a la seva primera edició ja va comptar amb ciclista de fins a 20 nacionalitats, entre els quals destaca la guanyadora del 2022, que es va proclamar campiona dels Estats Units, Savilia Blunk. Alhora, esportistes amateurs que troben en aquest tipus de carreres l’escenari ideal per gaudir plenament de la seva afició.
La prova ha estat presentada aquest dijous a l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, amb la presència de l’alcalde, Maurici Jiménez, el regidor d’esports, Pedro Torres, i el director de la prova, Albert Balcells. Els representants municipals han destacat el posicionament de la VolCAT a nivell internacional, fet que referma el compromís amb l’esport de Platja d’Aro, que té en el seu pla estratègic de turisme l’objectiu de portar proves de nivell internacional al municipi. També han posat el focus en el gran volum de persones que mou una cita esportiva com aquesta, que es disputarà al febrer ajudant a desestacionalitzar la temporada turística i incentivant l’economia local i del territori.
Més informació a volcatbtt.com.

Arxivat com a: Baix Empordà, Esports, Societat Etiquetat com a: btt, Castell-Platja d’Aro, ciclisme, competició, cursa, esports, promoció econòmica, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa