La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre entrega els premis Timó 2019

Calonge.- El Park Hotel San Jorge de Calonge ha acollit dimarts al migdia la tradicional entrega de premis i guardons Timó de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.

La gran novetat d’enguany ha sigut el format, ja que fins ara el lliurament de distincions es realitzava coincidint amb la Festa del Gremi, que sempre té lloc a finals d’octubre. D’aquesta manera, el nou format ha permès donar més protagonisme als reconeixements.
Els Timons d’Or corresponents al 2019 han sigut per Josep Maria Casellas i TV Costa Brava. En el primer cas s’ha volgut reconèixer la feina realitzada al capdavant de l’entitat. I és que cal recordar que Casellas va ser president de Costa Brava Centre SCCL (1993 al 1998) i de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre (2000 al 2006). “Han estat gairebé 20 anys de responsabilitats però també de complicitats, d’aliances i d’amistats”, ha assenyalat Casellas durant el seu discurs. Pel que fa a TV Costa Brava, s’ha premiat la tasca de divulgació, promoció i comunicació turística a la Costa Brava. “La nostra vocació ha de seguir sent la d’informar i donar veu a la gent del territori”, ha explicat Lluïsa Martínez, sòcia fundadora del mitjà.
Com a reconeixement a la tasca a favor del medi ambient, la sostenibilitat i la lluita contra la contaminació marina, Estrella Damm ha estat premiada amb el Timó d’Argent. Després de deu anys abanderant l’estil de vida mediterrani, l’empresa cervesera fundada a Barcelona l’any 1876 va voler donar visibilitat a l’emergència ecològica a la qual està exposada el mar Mediterrani a través d’una campanya integrada per dues peces: Ànima (representació de la queixa d’un mar Mediterrani en perill) i Amants (reconeixement als bussejadors, biòlegs, marins, investigadors, ONGs i divulgadors que treballen per protegir la biodiversitat).

Des de la seva fundació, el Grup Costa Brava Centre sempre ha apostat per la qualitat. D’aquí que cada any es faci entrega d’uns diplomes a les entitats que han dedicat esforços a la implantació de la qualitat en el sector turístic. Les empreses i institucions distingides amb el diploma de qualitat 2019 han estat l’Hotel Es Portal (Pals), el Restaurant Palau Lo Mirador (Torroella de Montgrí), l’Hotel Barcarola (Sant Feliu de Guíxols), i les àrees de platges dels Ajuntaments de Begur i Castelló d’Empúries, respectivament.
L’empresa gironina Dispuig, dedicada a la distribució d’aliments des de l’any 1944, ha rebut el Premi Proveïdor Cooperativa per la qualitat del servei i dels seus productes, i pel fet d’estar sempre al costat de les empreses del sector de l’hostaleria.
Durant l’acte també s’ha reconegut a l’Hotel Barcarola, un establiment associat que durant el 2019 va celebrar 25 anys d’activitat empresarial.
Un cop entregats els guardons i premis, el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat ha fet un discurs en el qual ha destacat la “solidesa del sector turístic” i la necessitat de “desenvolupar una activitat turística responsable social i ambientalment”. En aquest sentit, Dulsat també ha recordat que “el sector està aconseguint arribar a un visitant amb més poder adquisitiu i amb inquietuds pel territori i els seus serveis turístics”.

Assemblea i ponència
La jornada ha arrencat amb la celebració de l’Assemblea General Ordinària de Socis de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, i posteriorment s’ha realitzat una ponència que ha anat a càrrec del Gerent de Vendes de Telefónica Empresas a Catalunya, David Cucurull.
Durant la seva intervenció, Cucurull ha parlat de la transformació digital a les empreses, i ha explicat com Telefónica Empresas pot ajudar –en el context del sector hoteler i de restauració– a superar el procés d’adaptació a través d’un espai multidisciplinar especialitzat en Big Data, Analítica Avançada, IoT i intel·ligència artificial, entre d’altres.
A banda de David Cucurull, la ponència també ha comptat amb les intervencions de Miquel Nieto, consultor expert en temes d’Intel·ligència Artificial i Big Data; i Gemma Oliver (iUrban), consultora d’innovació al CIC de Telefónica.
Abans de l’entrega de guardons i premis, la presidenta de l’Associació, Bàrbara Hallé ha tingut unes paraules d’agraïment pels assistents i ha insistit en “la necessitat d’apostar per la qualitat, pel respecte pels professionals que treballen a casa nostra, i per la preservació del nostre entorn natural per sobre de qualsevol interès individual i especulatiu”.

Tags: comerç, costa brava, Costa Brava Centre, hostaleria, premis Timó, reconeixement, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Palamós quantifica en 1,5 milions d’euros els desperfectes provocats pel temporal
Notícia següent
Santa Cristina, amb el concurs Viñas

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes