Palamós (ACN).- La Unitat d’Insuficiència Cardíaca (UIC) de l’hospital de Palamós fa un seguiment remot dels seus pacients gràcies a un software incorporat als dispositius intracardíacs, que permet descarregar paràmetres i analitzar el risc de descompensacions en diferents nivells.
En cadascun d’aquests nivells s’estableixen quines actuacions cal dur a terme, com trucades per a seguiment i demanar més informació o bé citar una visita presencial urgent. En total, la UIC atén i realitza el seguiment a més de 300 pacients cada any. El seguiment remot és un més dels mecanismes de què disposa la unitat i se suma a les visites periòdiques a través de consultes externes i les telemàtiques, per fer seguiment farmacològic i el pla de medicació.
Aquest abordatge de pacients amb insuficiència cardíaca evita el reingrés hospitalari d’aquests pacients en molts casos, que es tradueix en una millor qualitat de vida i en una reducció de la mortalitat. A banda, també repercuteix en una major sostenibilitat del sistema.
L’Enric Plaja és un dels set pacients a qui han començat a monitoritzar. Des de mitjans de desembre, l’Enric Plaja dorm cada dia amb un receptor a la seva tauleta de nit. Aquest dispositiu es connecta automàticament a un sensor que permet monitoritzar la seva congestió cardíaca durant les hores nocturnes.
A mitjans d’octubre, li van realitzar un doble bypass pel qual va haver d’estar setmanes ingressat al Trueta. Després de rebre l’alta i per poder controlar i fer un seguiment de la seva recuperació i estat de salut, el dispositiu intracardíac portava un software incorporat que registra i permet descarregar els diferents paràmetres que la Unitat d’Insuficiència Cardíaca (UIC) de l’hospital de Palamós necessita per realitzar-li un seguiment remot.