La Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’hospital de Palamós fa un seguiment remot dels pacients

Palamós (ACN).- La Unitat d’Insuficiència Cardíaca (UIC) de l’hospital de Palamós fa un seguiment remot dels seus pacients gràcies a un software incorporat als dispositius intracardíacs, que permet descarregar paràmetres i analitzar el risc de descompensacions en diferents nivells.

En cadascun d’aquests nivells s’estableixen quines actuacions cal dur a terme, com trucades per a seguiment i demanar més informació o bé citar una visita presencial urgent. En total, la UIC atén i realitza el seguiment a més de 300 pacients cada any. El seguiment remot és un més dels mecanismes de què disposa la unitat i se suma a les visites periòdiques a través de consultes externes i les telemàtiques, per fer seguiment farmacològic i el pla de medicació.
Aquest abordatge de pacients amb insuficiència cardíaca evita el reingrés hospitalari d’aquests pacients en molts casos, que es tradueix en una millor qualitat de vida i en una reducció de la mortalitat. A banda, també repercuteix en una major sostenibilitat del sistema.
L’Enric Plaja és un dels set pacients a qui han començat a monitoritzar. Des de mitjans de desembre, l’Enric Plaja dorm cada dia amb un receptor a la seva tauleta de nit. Aquest dispositiu es connecta automàticament a un sensor que permet monitoritzar la seva congestió cardíaca durant les hores nocturnes.
A mitjans d’octubre, li van realitzar un doble bypass pel qual va haver d’estar setmanes ingressat al Trueta. Després de rebre l’alta i per poder controlar i fer un seguiment de la seva recuperació i estat de salut, el dispositiu intracardíac portava un software incorporat que registra i permet descarregar els diferents paràmetres que la Unitat d’Insuficiència Cardíaca (UIC) de l’hospital de Palamós necessita per realitzar-li un seguiment remot.

Tags: Atencio primaria, cardiologia, hospital de palamós, Salut, seguiment, serveis, societat
Notícia anterior
Palafrugell acull la final nacional de VEX Robotics amb 30 equips participants
Notícia següent
Les empreses que conformaran el parc eòlic marí experimental de Roses confien que estigui operatiu el 2026

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes