Baix Empordà.- La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha visitat aquest divendres la Bisbal d’Empordà i Parlavà.
En els dos municipis del Baix Empordà, s’ha reunit amb els alcaldes per fer un repàs dels serveis directes i les línies de suport tècnic i econòmic que Dipsalut hi desenvolupa en l’àmbit de la salut pública i l’acció social. També s’ha posat a disposició dels ajuntaments per si calgués millorar alguns aspectes d’aquesta col·laboració.
A la Bisbal d’Empordà, Maria Puig ha mantingut una trobada a l’edifici del consistori amb l’alcalde, Enric Marquès. Hi han parlat sobre la Taula de Salut Comunitària Municipal, que impulsa l’Ajuntament amb l’assessorament tècnic i econòmic de Dipsalut. També han valorat el desenvolupament i els resultats dels programes del Catàleg de Serveis que Dipsalut porta a terme al municipi.
“Hem de destacar el treball que estem fent amb l’Ajuntament de la Bisbal per crear la Taula de Salut Comunitària, que estarà constituïda pels diferents agents de salut del municipi i que ha de servir per identificar les fortaleses i les necessitats de la comunitat. Alhora, també permetrà engegar actuacions coordinades que reverteixin en la millora de la salut i la qualitat de vida dels veïns i veïnes”, ha destacat la vicepresidenta tercera de la Diputació.
Posteriorment, a Parlavà, han fet balanç amb l’alcalde, Quim Sabrià, de les actuacions realitzades per controlar les plagues urbanes i de les altres línies de suport tècnic i econòmic de Dipsalut, com la dirigida als consultoris mèdics locals. En aquest sentit, han fet un recorregut pel municipi i han visitat el consultori mèdic, les reformes del qual han estat finançades amb el suport de la corporació. A més, els han donat a conèixer les novetats que el Servei Local de Teleassistència presenta per a l’any 2022.
Maria Puig ha explicat: “Les línies de suport econòmic per als consultoris mèdics locals en municipis com Parlavà són de gran importància, com també ho són les sessions en grup dels parcs de salut i els itineraris. Té molta rellevància que la gent gran hi participi perquè això els manté actius, es promou la socialització i s’ajuda a evitar situacions de soledat no volguda”.