La xarxa d’atenció del servei d’assessorament en habitatge Ofideute creix amb un nou punt a la Bisbal d’Empordà

Ubicació del nou punt d’atenció a la Bisbal. Fotografia: Diputació de Girona.

La Bisbal d’Empordà .- La xarxa d’oficines del servei d’assessorament en habitatge Ofideute, que impulsa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, creix avui amb l’obertura d’un nou punt a la Bisbal d’Empordà, arribant així als 82 a tot Catalunya. L’oficina de la Bisbal l’han endegat la Diputació de Girona i l’Ajuntament, i se situa a l’equipament de l’Ajuntament Vell.

El servei Ofideute assessora a famílies amb dificultats per al pagament dels seus préstecs hipotecaris o per al pagament de lloguer quan l’arrendador és un gran tenidor d’habitatge. També a famílies que poden tenir dret a un lloguer social obligatori en funció de les lleis d’emergència habitacional (llei 24/2015 i 4/2016).  Finalment, en col·laboració amb Agència Catalana de Consum, permet iniciar mediacions en consum a les persones que consideren que tenen clàusules abusives en els seus contractes hipotecaris. A hores d’ara, hi ha 82 punts Ofideute a tot Catalunya.

L’any 2016, com a conseqüència d’una demanda creixent d’informació i assessorament sobre el deute hipotecari i el lloguer motivada per les dificultats de pagament de l’habitatge, la Diputació va establir els seus serveis d’intermediació en l’àmbit de l’habitatge.

Aquests serveis ofereixen assessorament especialitzat en emergència habitacional per tal de donar suport a les administracions de la demarcació davant les demandes de la ciutadania. Actualment, es presta el servei a les oficines d’habitatge de: la Selva, Alt Empordà, Gironès, Banyoles-Pla de l’Estany i Salt.

El servei d’intermediació que es prestarà al nou punt de la Bisbal d’Empordà consisteix en un assessorament que realitzen advocats contractats per la Diputació a persones en risc de perdre el seu habitatge principal. Els lletrats faran horari presencial els dimarts de 9 a 14 hores a l’equipament municipal de l’Ajuntament Vell. Caldrà sol·licitar cita prèvia al telèfon 672189893 o al correu electrònic sih.labisbal@ddgi.cat.

Adhesió a la plataforma MEDIEM

D’altra banda, la Diputació s’ha adherit recentment a la plataforma virtual MEDIEM, que posa en contacte experts en intermediació en habitatge per compartir les millors pràctiques que facilitin el manteniment de la residència de les famílies vulnerables. MEDIEM també està impulsada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i facilita l’intercanvi de coneixement entre els professionals de les administracions, de les entitats del tercer sector, de les universitats, dels col·legis i de les associacions professionals i de les entitats de la Generalitat de Catalunya.​

Aquest coneixement ha d’ajudar els tècnics de les diverses administracions a atendre les dificultats de la ciutadania per pagar els crèdits hipotecaris per a la compra d’habitatge principal o les quotes de lloguer.

MEDIEM ja compta amb 9 institucions col·laboradores (Col·legi de Procuradors de Barcelona, Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Col·legi de l’Advocacia de Girona, Universitat de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, Grup Europeu de Magistrats per la Mediació, Associació de Professionals de la Mediació de Conflictes de Catalunya, Diputació de Girona i Col·legi de l’Advocacia de Barcelona) i, properament, 2 institucions més (Col·legi de Treball Social de Catalunya i Universitat de Girona) signaran el conveni de col·laboració.

La Diputació de Girona, com a ens públic, té entre els seus objectius l’impuls de la mediació i la resolució extrajudicial dels conflictes i, en la seva activitat habitual, crea continguts i impulsa formacions i jornades que poden ser d’interès per les persones usuàries de la plataforma MEDIEM.

Tags: diputacio de girona, habitatge, La Bisbal d'Empordà, oficina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Torna el Menú de la Gamba
Notícia següent
Roses ampliarà el Pla de Millora de la Circulació de Santa Margarida a petició dels veïns

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes