L’ACA posa a informació pública el pla de gestió del risc d’inundacions 2022-2027, amb una inversió de més de 140 MEUR

Catalunya (ACN).- L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública durant un període de 3 mesos el Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI) i el seu Programa de Mesures per als propers sis anys, amb una inversió de més de 140 MEUR.

Aquesta planificació, que serà vigent durant el període comprès entre el 2022 i el 2027, defineix les accions i mesures per gestionar i reduir el risc d’inundacions a les conques internes, on la Generalitat té plenes competències en la matèria. La priorització de les mesures i accions previstes s’ha fet a partir dels resultats obtinguts en la revisió dels mapes de perillositat i risc d’inundació del segon cicle de planificació, i aprofitant la informació del cicle de planificació 2016-2021.
El Pla és un instrument de planificació multisectorial que inclou tots els aspectes de la gestió del risc d’inundació, habilitant una tasca de coordinació entre diversos organismes i, per tant, incorpora mesures en matèria d’aigües, costes, protecció civil, ordenació del territori i urbanisme, protecció ambiental, assegurances i agricultura, que són competència de diverses administracions sectorials.
Així mateix, defineix una sèrie d’objectius generals, com la millora de la capacitat predictiva davant d’avingudes, incrementar la percepció del risc d’inundacions i millorar en el coneixement de les estratègies d’autoprotecció entre la població, incrementar la coordinació entre administracions, reduir el risc, millorar la resiliència i disminuir la vulnerabilitat dels elements ubicats en zones inundables, entre d’altres.
El pla es tramita juntament amb el Programa de Mesures de l’àmbit hidrològic (PMH), que conté aquell conjunt de mesures i actuacions, de competència de l’ACA, amb l’objectiu de dur a terme actuacions de prevenció i defensa contra inundacions. La inversió d’aquest programa supera els 140 MEUR, 127 dels quals seran aportats per l’ACA. La resta d’inversions aniran a càrrec de la Direcció General de la Costa i el Mar (9,5 MEUR), els titulars de les infraestructures (més de 3 MEUR), entre d’altres.
Les actuacions previstes en els propers sis anys consistiran en mesures per revenir el risc d’inundacions (ordenació territorial, reducció de la vulnerabilitat dels béns afectats, millores en el drenatge urbà), mesures de protecció (gestió de la conca, actuacions a les lleres, gestió de l’aigua superficial), actuacions de preparació davant d’inundacions (predicció d’avingudes, Plans de Protecció Civil, accions de conscienciació i preparació), mesures de recuperació i revisió post-inundacions i altres accions centrades en a promoció de la innovació i la recerca.

Tags: Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Catalunya, gestió, inundacions, inversions, medi ambient, mesures, pla, programa, serveis, societat, territori, zones inundables

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els preus s’atenuen tres dècimes durant l’abril a les comarques gironines i l’IPC interanual tanca el mes al 8,8%
Notícia següent
Nova aula d’acollida a l’Escola Pedralta de Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes