• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

L’acusat que va fugir quan l’havien de jutjar pel robatori en el que va morir l’empresari de Platja d’Aro, a judici

2 de Maig de 2022

Girona (ACN).- El tercer acusat de participar en el robatori durant el que va morir l’empresari de Platja d’Aro el 18 de novembre del 2012 s’ha assegut aquest dilluns al banc dels acusats de l’Audiència de Girona.

El judici contra Ahmet K, que s’enfronta a 15 anys de presó, ha començat avui i està previst que s’allargui fins dimecres. El processat havia fugit de la justícia i no el van poder jutjar el maig passat. Aleshores, sí que van jutjar dos altres acusats per l’assalt mortal, que van quedar absolts. L’assassinat ha quedat impune perquè no es va poder identificar els lladres que van entrar a l’immoble però les acusacions sostenen que aquest processat va facilitar l’accés a la casa als assaltants.
Segon judici per l’assalt durant el que va morir l’empresari de Platja d’Aro i aleshores president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas. L’Audiència de Girona va jutjar el maig passat dos acusats que s’enfrontaven a 10 i 15 anys de presó. El fiscal Víctor Pillado i l’acusació particular, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, sostenien que un havia facilitat l’accés a la casa als autors materials del robatori i que l’altre feia tasques de vigilància a l’exterior.
No es va poder acreditar. El tribunal els va absoldre i va concloure que la prova contra aquests dos processats era indiciària i insuficient: “La prova, per més sospitosa o fosca que pugui semblar, ha estat incapaç d’estendre un fil que pugui suportar el pes de la condemna“. Al judici, els dos es van desvincular del robatori. Un va dir que hi havia ADN seu al cotxe que els lladres van abandonar després de l’assalt perquè una tercera persona que no va voler identificar li va ensenyar unes joies per si les volia comprar i l’altre va explicar que era prop de la casa el dia dels fets perquè es dedicava a passar marihuana.
Les acusacions també apuntaven a un tercer processat, a qui no van poder jutjar aleshores perquè va fugir de la justícia. Segons fonts judicials, el van arrestar arran de l’ordre europea dictada pel tribunal perquè no es va presentar al judici i està en presó preventiva des de finals de gener.

15 anys de presó
Aquest acusat s’enfronta a 15 anys de presó. L’escrit de conclusions provisionals és el mateix que en el primer judici. Així, les acusacions sostenen que tres dies abans de l’assalt aquest processat va cometre un primer robatori quan van entrar a una casa de Sant Cugat del Vallès enfilant-se a una finestra del primer pis. Un cop dins l’immoble, va robar un cotxe.
Aquest vehicle és el que hauria fer servir el 18 de novembre per desplaçar-se fins a Platja d’Aro. L’objectiu era assaltar la casa de l’empresari i la seva dona, situada al carrer Verge del Carme de la localitat. Les acusacions apunten que Ahmed K. va ser un dels encarregats de forçar l’accés a la casa perquè almenys tres lladres que no s’han pogut identificar perpetressin l’assalt.
Segons les acusacions, era “plenament conscient” que l’empresari i la seva dona eren dins la casa i que estaven desperts perquè eren les deu de la nit. Per això, sostenen que sabia que l’assalt “s’havia de fer amb ús de violència, així com immobilitzant-los“. Tot i això, va fer un forat amb un trepant al marc d’una de les finestres de la casa i la va obrir. Per aquí va ser per on van entrar els encarregats de materialitzar el robatori.

Diversos testimonis a la primera sessió
Durant la primera sessió del judici d’aquest dilluns, han declarat diversos testimonis. Entre ells, el propietari del vehicle robat que van utilitzar per l’assalt, agents dels Mossos d’Esquadra i el company de pis de l’acusat, a qui anomenaven Alfredo.
El testimoni, que ha comparegut al judici amb més d’una hora i trenta minuts de retard, ha explicat que van conviure poc temps i que l’acusat –a qui ha reconegut– era un dels seus companys de pis. Ha reconegut que li havia demanat en diverses ocasions el mòbil i també ha relatat que el dia que es van produir els fets un amic de l’acusat li va robar mentre dormia i que l’endemà l’acusat li va donar 20 euros perquè se’n comprès un altre.
També ha explicat que sovint canviava de targeta SIM del mòbil i que havia vist que tenia una radial al balcó, a més d’uns “walkie-talkie”. Ha insistit però que mai hi havia tingut problemes. Durant la sessió també ha declarat la parella de l’acusat entre el 2012 i el 2014, que ha explicat que utilitzava molts vehicles però que no recordava haver-lo vist amb el sostret i que canviava sovint de telèfon. Tampoc sabia a què es dedicava perquè “no li preguntava” però que sempre tenia diners.

L’assassinat, impune
Eren almenys tres però la seva identitat “no s’ha pogut determinar“. Dos d’ells es van “llançar directament” contra l’empresari, que estava al sofà en aquell moment, i li van obstruir les vies respiratòries mentre l’immobilitzaven. “Li van causar la mort per asfíxia, tant per sufocació com per oclusió“, exposen les acusacions.
El tercer sospitós es va dirigir cap a la dona de l’empresari, li va lligar les mans a l’esquena i li va fer recórrer la casa mentre li exigia que indiqués on hi havia la caixa forta. Mentre arreplegaven el botí, els assaltants la van deixar lligada a una cadira. No es va poder alliberar fins una hora després, quan va aconseguir moure’s amb la cadira fins a la cuina i agafar un ganivet amb el qual va tallar les lligadures.
El fiscal i l’acusació particular atribueixen a aquest processat un delicte de robatori amb força en casa habitada pel cop a Sant Cugat del Vallés pel qual sol·liciten 5 anys de presó i d’un delicte de robatori amb violència en casa habitada en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal pel qual demana 10 anys de presó.
La defensa de l’acusat, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, demana l’absolució. Està previst que l’acusat declari al final del judici, que s’està fent a la secció quarta de l’Audiència de Girona.

Arxivat com a: Baix Empordà, Societat, Successos Etiquetat com a: assalt, assassinat, Audiència de Girona, Castell-Platja d’Aro, judici, robatori amb força, societat, successos

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cir "Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cirereta", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinaempordanesa #quermanygastronòmic #cuinacatalana #receptes #bacalla #lacuinadelhort #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #menjarbé
Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la bad Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la badia de @visitplatjadaro (actual Port d'Aro), a la dècada de 1920. Imatge de l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro que il·lustra l'article "El Parc dels Estanys, la història d'una lluita", de Carlos Alvarez-Cros i @ramotgarcia (@grupnaturasterna). El podeu llegir al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaroturisme #castellplatjadaro #portdaro #grupdenaturasterna #imatgesantigues #fotosantigues #seglexx #natura #espaisnaturals #costabrava #emporda #paisatge #premsacomarcal
"Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó "Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó marinat amb pesto i gamba blanca", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanet #receptes #palamós #costabrava #premsacomarcal
Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois (1900-1910). Imatge d'Amadeu Mauri (Fons Josep Escortell Cerqueda, AMSFG) que il·lustra l'article "Un passeig pels jardins de Sant Feliu de Guíxols" de Pau Roig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #cultura #historia #urbanisme #santfeliudeguixols #guixols #passeigdemar #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #costabrava #emporda  #premsacomarcal
"Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cu "Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cullera amb flors d'aptènia", de @iolandabustos (Xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu l'article i la recepta al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #empordagastronomic #gastronomia #lacuinadelhort #horta #natura #amanida #receptes #menjardecollons #paisatgesdecataluya #cuinacatalana #floracatalana #cultura #premsacomarcal
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera. Una imatge de Pau Roig que il·lustra l'article de Temi Vives "Els humans necessitem parcs i jardins", que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #natura #espaisnaturals #jardins #flors #cultura #historia #patrimoni #lapera #pedrinyà #costabrava #raconsemporda #raconscomarquesgironines #queboniceslempordà
Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibrerie Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Parcs i jardins" i "La cuina de l'hort" #empordà #cultura #historia #patrimoni #parcsijardins #natura #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #doemporda #hort #horta #costabrava #premsacomarcal #llegirencatalà
Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva del llibret “La prehistòria i l’antiguitat al @santacristina_aj. Recull de documents sobre l’època”, de Xavier Niell i Ciurana, novè títol de la Col·lecció de Temes Cristinencs de l'@arxiu_santacristina. Molt bona feina! #santacristinadaro #romanyadelaselva #baixemporda #costabrava #prehistoria #megalitisme #antiguitat #historia #gavarres #cultura #patrimoni
L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'imp L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'impuls nòmada" al #palausolterra de la @fundacio.vila.casas a l'@ajtorroella fins al 27 de novembre. La inauguració és aquest dissabte a les 12h  #torroellademontgri #baixemporda #vilacasas #fundaciovilacasas #cultura #fotografia #artcontemporani #nomadlife #nomada #premsacomarcal
#pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola #pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola reaprofitada segurament com a element de protecció de la llar a la casa que hi ha al final del carrer dels Dolors cantonada amb el carrer de la Farigola #cultura #historia #patrimoni #patrimonicultural #espaismedievals #raconsmedievals #raconsamagats #escultura #gargoyle #baixemporda #costabrava #queboniceslempordà
Val de proveïment per a espardenyes emès per la Val de proveïment per a espardenyes emès per la Conselleria de Proveïments del @santacristina_aj durant la guerra. És una de les imatges que il·lustren l'article "La repressió franquista a Santa Cristina d'Aro (1939-1944)" d'@artandwordslover, que trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #santacristinadaro #historia #guerracivil #guerracivilespañola #repressió #franquisme #memoriahistorica #premsacomarcal
Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitp Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitpals del Pla estratègic de difusió de la marca #arrosdepals de l'@ajuntament_de_pals amb el suport de la @diputaciogirona, molt bona feina! #arros #productesdelemporda #pals #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #estanydepals #molidepals #agricultura #marcadegarantia #premsacomarcal
Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañer Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañeras i la seva cunyada Mònica de la Fuente. Una de les imatges del fons de la família Dalmau que il·lustren l'article de @dpagesicassu "El Dr. Francesc Dalmau vist per Francesc Marco-Palau". El podeu llegir al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #palamos #historia #cultura #medicina #salut #seglexx #personatges #personatgeshistòrics #biografia #entrevista #llibres #fundaciojosepirla #premsacomarcal
Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) feste Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) festejant al voltant del seu niu. Una de les imatges de @rosamatesanz que il·lustren l'article "Els gens de la vida. Una història de sexe (o no...)" de @ramotgarcia (president del @grupnaturasterna). El trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #ocells #ocellscatalans #naturasterna #natura #bernatpescaire #fauna #fotografia #costabrava #premsacomarcal
Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltempo Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltemporda i el @ccbaixemporda el diploma de reconeixement per l'adhesió a la #marcaemporda i pel compromís amb els seus valors #altemporda #baixemporda #cultura #historia #patrimoni #mediambient #tradició #gastronomia #cuinaempordanesa
"Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant "Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant Vicenç de les Olives", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #garrigoles #lesolives #artmedieval #artromanic #romàniccatalà #patrimoni #patrimonicultural #historia #espaismedievals #costabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya #premsacomarcal
Presentació aquest matí al @clubnauticestartit d Presentació aquest matí al @clubnauticestartit de les de les XXVI Jornades Gastronòmiques Sèpia i Clova de l'@ajtorroella i l'@emdlestartit. Del 15 de maig al 15 de juny a @torroellaestartitillesmedes, molt bona feina @enestartit @visitemporda #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinamarinera #sepia #clova #jornadesgastronòmiques #pesca #premsacomarcal
"Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissu "Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissubirana (Membre del Cercle Català d'Història). Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #pals #historia #historiamedieval #pubilles #princeses #ermessenda #dones #donesambhistòria #costabrava #premsacomarcal
"Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamar "Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamarlans i ceps", d'@antequera_cuiner. Podeu llegir l'article i la recepta al número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major" #gastronomia #cuina #cuinacatalana #boletscatalans #boletscatalunya #lacuinadelsbolets #cargols #lacuinadelcargol #cultura #marimuntanya #receptes #premsacomarcal
"Teresa Juvé Acero", de @dpagesicassu. Podeu lleg "Teresa Juvé Acero", de @dpagesicassu. Podeu llegir l'entrevista completa al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #dones #donesambhistòria #donesambempenta #cultura #historia #literatura #lletrescatalanes #llenguacatalana #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa