• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

L’Agència Catalana de Turisme es planteja crear una certificació per a establiments “lliures de covid-19”

16 d'Abril de 2020

Girona (ACN).- Convertir la Costa Brava en una zona segura és el major repte que té el sector turístic de cara a aquesta temporada per a recuperar els visitants tan bon punt tornin a aixecar la persiana.

Des de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) estan estudiant la manera de “certificar aquells establiments que han aplicat controls sanitaris” per garantir que no es produeixi cap contagi de coronavirus.
Així ho ha detallat el seu director, David Font, en un debat digital sobre els efectes de la covid-19 al sector turístic gironí, organitzat per la Taula Gironina de Turisme. Font també ha destacat que l’objectiu de l’ACT és trobar un “mecanisme fàcil i ràpid” pels empresaris i que no tingui cap cost econòmic. El director ha recordat que des de fa uns anys es distingeix a les empreses sostenibles amb el segell Biosphere. Ara, vol trobar un equivalent en l’àmbit sanitari per donar tranquil·litat als visitants que els allotjaments distingits són “espais lliures de covid-19“.

Una marca que porti confiança
Aquests establiments haurien de prendre mesures addicionals de desinfecció i formació específica per al seu personal, com a alguns dels requisits que ha apuntat Font. En aquesta línia, l’expert en transformació digital, Genís Roca, ha apuntat que també caldria “crear una marca” que englobi tots els àmbits de sostenibilitat, seguretat i sanitat per tal que els turistes associïn la destinació de la Costa Brava en “un lloc segur i sa“.
De fet, Roca ha advertit que caldria crear una marca separada de la marca espanyola perquè els visitants ho podrien associar amb les estadístiques de contagi i mortalitat provocades pel coronavirus a tot l’estat espanyol. En aquesta línia, David Font ha constatat que des de l’ACT estan percebent que els visitants associen les destinacions turístiques catalanes al mercat espanyol i això genera un perjudici en la imatge, perquè la marca “està tocada per la gestió de la crisi sanitària“.

Campanyes de promoció
Per intentar transmetre aquesta sensació de seguretat, des de la Diputació de Girona han avançat que faran campanyes de promoció extraordinàries sobre el territori gironí. Miquel Noguer ha apuntat que hi havia accions promocionals a Madrid de cara a l’octubre, però que estan mirant d’avançar-les per aconseguir més públic a la Costa Brava durant aquest estiu. Noguer també ha detallat que el seu objectiu també és captar gent del País Basc, Navarra i Aragó.
Aquest foment del mercat nacional es reforçarà amb una campanya al sud de França, ja que és un públic proper que podria arribar fàcilment amb el seu propi vehicle. Noguer ha detallat que aquesta campanya ja estava prevista, però ara “s’ampliarà” a causa de la crisi provocada pel coronavirus.
Davant d’això, la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Girona (UdG), Anna Garriga, ha demanat que no es basin totes les campanyes al mercat nacional, ja que arreu de l’Estat “les rendes baixen” a causa dels ERTO que s’estan aprovant. Per això creu que “el turisme nacional no augmentarà en aquestes condicions” i caldria enfocar cap als “belgues, holandesos i alemanys“.
Garriga ha recordat que els governs d’aquests tres països “mantenen les rendes” dels seus habitants i per això, continuaran tenint poder adquisitiu per viatjar aquest estiu. Segons la degana, els visitants d’aquests països “vindran de seguida que puguin si aquí hi ha condicions de seguretat“. Per això creu que és vital aprovar protocols sanitaris i que els establiments els incorporin en el seu dia a dia.

Pèrdues del 70% pel sector gironí
Anna Garriga ha assegurat que a dia d’avui el sector turístic gironí ja acumula unes pèrdues del 12% sobre el PIB. Aquestes xifres podrien créixer de forma preocupant si es manté el tancament dels establiments. La degana ha apuntat que si els allotjaments i la resta de negocis turístics no poden obrir fins l’agost, les pèrdues serien de “com a mínim” el 70% pels empresaris gironins del sector turístic.
De tota manera, Garriga ha demanat als establiments que comencin a calcular quantes places necessiten per arribar a cobrir les despeses. D’altra banda, la degana ha explicat que els preus dels allotjaments turístics de la Costa Brava són els que menys han crescut de tot Catalunya en els últims deu anys. Per això creu que encara “hi ha marge per augmentar la rendibilitat“. La degana d’Econòmiques ha recomanat pujar preus per “posar en valor” el patrimoni natural que hi ha a la costa gironina, a banda de fer “campanyes publicitàries més eficaces“.

Arxivat com a: Alt Empordà, Baix Empordà, Comerç, Salut, Serveis, Societat Etiquetat com a: Agència Catalana de Turisme, comerç, coronavirus, empreses, hostaleria, hostaleria i turisme, Salut, serveis, societat, temporada turística, turisme

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal
Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis # Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis #tradicions #cuinacatalana #cuinatradicional #postresdeliciosos #quinfredquefa #hivern #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal
"L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestar "L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestartitillesmedes (segle XVII)", de Rosa M. Masana Ribas, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #torroellademontgri #hospital #historia #patrimoni #patrimonicultural #sanitat #edificisemblemàtics #arquitectura #cultura #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
La Barraca dels Hereus, una de les construccions d La Barraca dels Hereus, una de les construccions de #pedraseca més ben conservades del #massisdelmontgri a @torroellaestartitillesmedes #rutadelvent #patrimoni #patrimonicultural #patrimoniimmaterial #feinesdelbosc #torroellademontgri #estartit #parcnaturaldelmontgrí #baixter #historia #cultura #baixemporda #costabrava
"Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Fo "Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Font, Eduard Gascons, Lluís Cruañas, Jordi Budó, Carles Camós i Josep Font". Podeu llegir l'article de @vadorgarbos al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #historia #empordanet #baixemporda #premsacomarcal
"Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i "Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i XVIII. Els guardians de la #salut pública", de @gabrielmartinroig, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut" #tempsdesalut #sanitat #artmedieval #miniatura #historia #palamos #cultura #patrimoni #baixemporda
Els millors desitjos per aquestes festes i per un Els millors desitjos per aquestes festes i per un millor any 2021! #bonnadal #bonesfestes #feliçanynou #feliç2021 #lanyqueveseràmillor #lanyquevemesimillor #totaniràbé🌈 #salutiforçaalcanut
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriagirona #hostaleriasegura #volemtreballar #premsacomarcal
"L'àngel de la mort colpejant una porta durant la "L'àngel de la mort colpejant una porta durant la plaga de Roma", gravat de Levasseur que il·lustra l'article "Epidèmies i pandèmies: ahir i avui" de Temi Vives Rego, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #epidemies #pandemia #historia #cultura #sanitat #coronavid19 #covid #premsacomarcal
Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als 25 anys del primer col·lectiu gastronòmic de Catalunya, la @cuinaempordanet. Amb textos de @fabregajaume, @vadorgarbos i @juditlloberol, el pròleg de Manuel Vázquez Montalbán per l'edició del seu primer receptari l'any 1983 i les millors #receptes de la #cuinaempordanesa, el trobareu a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #gastronomia #cuina #cuinamediterrania #cuinatradicional #menjardecollons #menjarbé #cuinaempordanet #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #revistadelbaixempordà
Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i " Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i #empordagastronomic per aquestes festes a partir d'avui a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda  #sanitat #sanitaris #medicina #infermeria #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinacat #cuinacatalana #receptes #empordà #costabrava #costaempordanesa #costabravacentre #premsacomarcal #novetateditorial
Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, c Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, contra el #patrimonicultural del #baixemporda: arrencades una seixantena de rajoles del pedrís perimetral de l'era de can Güitó de #romanyadelaselva a @visitsantacristina. Tota la informació a www.revistabaixemporda.cat #patrimoni #cultura #historia #santacristinadaro #Gavarres #costabrava
Portes obertes, racons amagats al Castell de #pera Portes obertes, racons amagats al Castell de #peratallada a l'@ajuntament_forallac #espaismedievalsemporda #patrimoni #patrimonicultural #historia #artmedieval #costabrava #empordanet #baixemporda #cultura #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #raconsambencant #raconsamagats #queboniceslempordà #castellsdelempordà #castelldeperatallada
"Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet "Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic per aquestes festes, a partir de la setmana que ve a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #salut #sanitat #medicina #sanitaris #personalsanitari #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #menjardecollons #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran v El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran valor en perill al veïnat de Pastells de l'@ajcmss.cat #cruillesmonellsisantsadurnidelheura #Gavarres #patrimoni #patrimonihidràulic #patrimonietnològic #cultura #historia #feinesdelbosc #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #edificissingulars #llocsabandonats #natura #baixemporda #costabrava #raconsamagats #aigua #queboniceslempordà
Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un di Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un dia gairebé d'estiu #llevantada #platja #onades #surf #surfing #mediterrani #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #paisatge #paisatgesdecataluya #raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #tardor #queboniceslempordà #solsolet
"La seguretat alimentària a casa: Repassem la nev "La seguretat alimentària a casa: Repassem la nevera", de Mª Gràcia Artigas (Cap de qualitat i seguretat alimentària d'Emporhotel), al número 16 de l'Empordà Gastronòmic, "Empordà, terra de vins" #alimentaciosaludable #seguretatalimentaria #ssibe #hospitaldepalamos #salut #premsacomarcal #baixemporda #empordagastronomic

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic · Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa