L’Ajuntament comença l’última fase d’obres del castell de Calonge

Calonge i Sant Antoni.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat formalment aquest dimecres la tercera fase de les obres de rehabilitació del castell de Calonge.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i l’empresa adjudicatària de les obres, Forjados y Estructuras de Hormigon ON, han signat l’acta de replanteig i d’inici de les obres que han de completar definitivament la rehabilitació de tots els espais del castell de Calonge.
El treballs que ara s’inicien defineixen les obres necessàries perquè la totalitat dels espais del castell de Calonge siguin plenament funcionals i siguin susceptibles d’utilització, d’acord amb les determinacions del Pla Director del castell de Calonge, que determina les condicions de la seva museïtzació.
L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha explicat que amb aquesta tercera fase “donarem per finalitzades les obres de rehabilitació del castell, que han comportat un esforç important per l’Ajuntament”. Soler afegeix que “en paral·lel ja estem treballant en la museïtzació per convertir aquest monument en el Centre d’Interpretació de les Gavarres, un projecte que està en una fase molt avançada”. Per Soler l’objectiu principal és “que el castell sigui un pol d’atracció de visitants i un revulsiu que contribuirà a la revitalització del centre històric de Calonge”.
Les actuacions que es preveuen inclouen la rehabilitació integral del volum corresponent a les plantes pis de l’antic ajuntament, i de l’espai de sota coberta de l’edifici renaixentista, així com l’adequació del conjunt de torres de l’edifici, per tal de millorar-ne els acabats i permetre’n la seva visita i o utilització. Les obres també contemplen la climatització, amb calefacció, refrigeració i ventilació de la sala del pati d’armes i de la sala major, mentre que a la resta d’espais de l’edifici es defineix un sistema de calefacció per mitjà de radiadors elèctrics a baixa temperatura.
Aquesta última fase d’obres també inclourà la restauració de la façana interior de l’antic Ajuntament que dona al pati d’armes del castell, que actualment està en obra vista, i també es repara el pla de façana que dona a la plaça Major, així com la reforma del pati de la sala de l’antic pati d’armes, que es pavimentarà i es dotarà d’il·luminació.
Les obres també preveuen actuacions de reparació i millora en els espais ja reformats en les dues fases anteriors.
El cost total de les obres és de 434.067,88€ i la durada prevista és de 6 mesos.

Tags: Ajuntament, Calonge i Sant Antoni, castell, cultura patrimoni, equipaments, Gavarres, historia, inversió, Museu, obres, rehabilitació, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Jornada de voluntariat per netejar les platges de Calella de Palafrugell i Llafranc
Notícia següent
Científics avisen de l’impacte de l’eòlica marina a Roses: “Qualsevol alteració afectarà la meitat de la costa catalana”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes