• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

L’Ajuntament de Begur trasllada a la població els detalls del projecte de prevenció d’incendis al municipi en una jornada informativa al Casino Cultural

23 de Febrer de 2021

Begur.- Prop d’una trentena de veïns i veïnes van assistir dissabte 20 de febrer a la xerrada informativa que l’Ajuntament va organitzar al Casino Cultural per a desgranar els objectius i les accions que s’estan duent a terme a Begur i a Esclanyà en el marc del projecte de prevenció d’incendis forestals al municipi.

La sessió, que es pot recuperar íntegrament a través d’aquest enllaç, també es va poder seguir en directe a través del perfil de Facebook del consistori, a la sintonia de Ràdio Begur i a Televisió Costa Brava. Mentrestant, al canal de YouTube de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament també es poden visualitzar diferents càpsules de vídeo relacionades amb aquesta jornada.
A la xerrada informativa –que havia de tenir lloc inicialment el passat mes de març i abril de 2020, però que van quedar ajornades per la pandèmia de Covid-19– hi van intervenir l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu; el meteoròleg Francesc Mauri; Edgar Nebot, sotsinspector del cos bombers; Xavier Turró, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur; Mariona Virgili, tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà; i Josep Fontacaba, director de les obres d’execució de les franges perimetrals de protecció contra incendis. Al final de la sessió, a més, els assistents a la trobada van tenir l’oportunitat de resoldre els seus dubtes o suggeriments sobre aquest projecte.
Maite Selva, alcaldessa de Begur, va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a la xerrada informativa. La batlle begurenca va explicar que la nova execució de les franges perimetrals contra incendis –iniciada a Begur i Esclanyà el passat mes de desembre de 2020– té com a principals objectius garantir de forma urgent i prioritària la seguretat dels veïns i veïnes, el patrimoni i les infraestructures del municipi en cas d’incendi; disminuir el risc de foc i la seva propagació; i donar compliment a les normatives vigents i als requeriments fets per Serveis Territorials d’Interior a Girona.
Posteriorment va prendre el torn de paraula el regidor de Medi Ambient Pere Feliu, que va recordar que no és el primer cop que s’executen franges de protecció contra incendis al municipi; i va detallar les principals característiques, normativa i objectius d’aquestes infraestructures llargament reclamades per molts veïns i veïnes: disminuir el risc de propagació d’un incendi quan aquest comença a l’interior del nucli urbà o de les urbanitzacions i es dirigeix cap al bosc; disminuir el risc de propagació d’un incendi quan aquest comença al bosc i es dirigeix cap al nucli urbà o a les urbanitzacions; facilitar l’accés dels equips d’extinció a tot el perímetre de la zona edificada; i facilitar l’accés de la maquinària per a l’execució de la franja i el seu posterior manteniment.
A continuació, el meteoròleg de Televisió de Catalunya, Francesc Mauri, va parlar sobre la gran influència que té el canvi climàtic en el risc d’incendis a tot el territori, les particularitats del bosc mediterrani i la importància de les franges i de la protecció del medi ambient.

Seguidament, va ser el torn per al sotsinspector del cos de bombers, Edgar Nebot, qui va alertar als assistents dels efectes devastadors que té el foc a les urbanitzacions, i del paper clau que juguen tant les franges de protecció d’incendis com la neteja de les parcel·les interiors en la prevenció i extinció dels mateixos.
Mentrestant, Xavier Turró, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, va presentar quina ha estat la transformació del paisatge de Begur i Esclanyà al llarg dels anys, quin és l’històric de franges al municipi, i quines són les diferents fases d’execució de l’actual projecte executiu de prevenció d’incendis forestals a la vila.
Per la seva banda, Mariona Virgili, tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà, va desgranar els detalls del plànol de delimitació de les urbanitzacions a la comarca i a la població, va explicar en què consisteix el conveni de col·laboració que van signar l’Ajuntament de Begur i el Consell Comarcal per a l’execució de les franges, i va aprofundir en les particularitats d’aquest projecte executiu.
Finalment, Josep Fontacaba, director de les obres d’execució de les franges perimetrals de protecció contra incendis, va cloure les intervencions fent una descripció dels treballs que s’estan duent a terme al municipi, i explicant quina és la metodologia que s’està seguint i quin és l’estat actual de l’obra, que en aquests moments avança a bon ritme i sobre els terminis previstos.
En aquest sentit, les obres es duen a terme a les fronteres entre les zones amb bosc consolidat i les zones on hi ha habitatges o parcel·les per a ser construïdes. A més, s’actua sobre diferents franges que ja havien estat executades en un passat, i abans de l’inici dels treballs es va sol·licitar la pertinent autorització als diferents propietaris afectats per les franges. El projecte contempla diverses actuacions sobre la vegetació que cal executar a les franges de protecció contra incendis, així com a les parcel·les i zones verdes interiors; entre elles, limitar la vegetació i reduir la densitat d’arbrat i l’estassada del sotabosc. Així, les zones on s’executen les franges de protecció contra incendis són: Son Ric; Vessana; Cantallops; Residencial Begur; Son Moles; Catalonia; ei ls voltants del nucli de Begur i La Borna.

Arxivat com a: Baix Empordà, Medi ambient, Serveis, Societat Etiquetat com a: Ajuntament de Begur, begur, franges d'autoprotecció, medi ambient, natura, prevenció incendis, serveis, societat, xarxes socials, xerrades

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons
La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel a La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel al fons, cap al 1950 (Fons família Planas Ruart). Una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Sant Miquel de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #pals #cultura #patrimoni #historia #molidepals #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #1950s
La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la d La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la dècada de 1930”. Foto: Mur. Col·lecció d’imatges de l’@ajuntamentdepalamos (AMP). Una de les imatges que il·lustren l’article “La costa dels americans” d’Evarist Puig. El trobareu al número 71 de la  @rbaixemporda, “Temps de salut”, ja a la venda #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #1930s #seglexx #imatgesantigues #fotosantigues #premsacomarcal
"El regne dels fongs. La funció secreta dels labo "El regne dels fongs. La funció secreta dels laboratoris sota terra", de @ramotgarcia amb fotografies de @rosamatesanz, al número 71 de la  @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #natura #fongs #terra #floracatalana #baixemporda #grupdenaturasterna #premsacomarcal #territori
"L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de "L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #labisbaldempordà #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava
"Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al "Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #boletscatalans #boletsdecatalunya #bolets_cat #bolets #gastronomia #micologia #cuinacat #cuina #cuinacatalana #cuinadelbolet #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de "Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de @narcissubirana (Investigador i membre del Cercle Català d'Història), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #salutiforçaalcanut #epidemies #empordà #historia #cultura #empordanet
"Cargols amb sèpia i gambes", una de les #recepte "Cargols amb sèpia i gambes", una de les #receptes de l'article "Mars i muntanyes" d'Abraham Simon-Ferré que trobareu al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #marimuntanya #gastronomia #empordagastronomic #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #cargols #menjarbé #menjardecollons #baixemporda #costabrava
Benedicció de la primera ambulància de la #creur Benedicció de la primera ambulància de la #creurojasantfeliudeguixols, popularment coneguda com la "Campaneta", davant del @guixols_ajuntament cap a l'any 1955. Una de les imatges que il·lustren l'article "Metges de capçalera vocacionals a Santa Cristina d'Aro", de @gloriajaraalberti, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #creuroja #sanitat #metges #santfeliudeguixols #valldaro #baixemporda #costabrava #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #santacristinadaro #premsacomarcal
"Olis @brugarol. L'essència de l'Empordà", al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #brugarol #oli #olidelemporda #olidoliva #agricultura #gastronomia #cuina #cuinatradicional #palamos #valldebell_lloc #baixemporda #empordà #costabrava #costaempordanesa #premsacomarcal
"L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @vis "L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @visitpals", de @narcissubirana, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #pals #costabrava #premsacomarcal
"Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i "Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i cherrys estofats amb all tendre", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a l'@ajuntamentdepalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinadelpeix #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #palamos #baixemporda #empordà #costabrava #menjardecollons #premsacomarcal #empordagastronomic
"L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integr "L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà", d'Anna Ribera (Directora assistencial de @_ssibe), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #ssibe #hospital #hospitaldepalamos #baixemporda #salut #sanitat #metges #personalsanitari #covid #coronavid19 #premsacomarcal
"Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de ll "Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de llorer i salsa fricandó", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #receptes #pollastredepagès #canelo #quermanygastronòmic #pals #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa