• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

L’Ajuntament de la Bisbal aprova definitivament el pressupost pel 2023

28 de Desembre de 2022

La Bisbal d’Enpordà.- L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar aquest dimarts definitiviament el Pressupost per l’any 2023 en el que va ser el darrer Ple Municipal d’enguany.

Amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, CUP i En Comú Guanyem), el Pressupost consolidat per a l’any 2023 suma 17.938.302,39 euros. “Amb aquest pressupost, continuem treballant per assolir els reptes que ens hem marcat com a ciutat”, va explicar l’alcalde Enric Marquès. “Tenim la responsabilitat política de ser curosos en la seva execució, sobretot pel que fa al control de la despesa que és evident que ha d’anar d’acord amb els ingressos previstos”, va afegir. “Entre tots hem de fer que l’administració sigui més eficient i doni solució als reptes que ens hem d’anar imposant per transformar la nostra ciutat. És indispensable continuar amb les polítiques actives a favor de la cohesió social, la promoció de la ciutat i el comerç, l’educació, l’esport, la cultura i la conservació del medi ambient”, va explicar Marquès.
D’una banda, pel que respecta a la previsió de despeses, al Capítol 1 de despeses de personal, al pressupost s’ha previst ja els increments anunciats pel govern espanyol pel que respecta al sou dels funcionaris públics, que per conveni es fa extensiu als laborals i es continua amb el procés de reestructuració de places de l’ajuntament amb la finalitat de reforçar-ne l’estructura interna per ser més eficaços i millorar el servei. El cost del capítol 1 per a aquest any 2022, serà de 7.274.949,23 €, el que representa el 51,80 % dels ingressos corrents previstos. “L’elevat import del capítol 1 es deu, bàsicament, a que des de l’ajuntament se segueixen efectuant un seguit de serveis que es consideren “impropis”, que en molts dels ajuntaments del país, a dia d’avui, s’han externalitzat, o es considera que, al estar conveniats amb alguna altra administració, l’ajuntament no els hauria de prestar de forma directa”, va explicar Marquès fent referència a l’informe econòmic financer i esmentant serveis com l’atenció a la gent gran des de la residència geriàtrica, la llar d’infants i els efectius destinats a alguna de les àrees socials. «Aquesta recomanació sembla obviar, però, que el cost del servei en aquest cas passaria al capítol 2, afegint-s’hi, a més, l’increment del % necessari que suposaria el cost de la gestió de personal de la residència per part d’una empresa externa. Al meu criteri, és evident que aquesta opció no és gens adequada ni pels usuaris del servei ni per l’ajuntament», va afegir l’alcalde. Per a la residència de gent gran, s’ha previst un increment de 6 places d’auxiliar de geriatria, degut al dèficit de personal estructural que s’ha anat evidenciant aquests últims exercicis. Per a la llar d’infants, s’ha incrementat el número d’educadores per fer front a l’increment d’alumnat a infantil 2 (I2) donat l’establiment de la gratuïtat d’aquesta etapa per part del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
D’altra banda, als Capítols 2 i 4, el document aprovat inicialment contempla “seguir comptant amb una previsió pressupostària important pel que fa a les partides de manteniment i millora dels espais públics de la ciutat, i s’està treballant en la redacció de diferents projectes per a ampliar-los”. Es mantenen amb caràcter genèric les partides creades per donar suport a la ciutadania i s’ha tingut en compte l’increment del subministrament d’electricitat, gas i carburant a l’hora de dotar el capítol 2. També es manté, tot i que s’ha reduït en relació al pressupost de 2022, el capítol 4 de subvencions. “Al pressupost es continua apostant per la formació, els projectes socials que afavoreixin la interrelació entre les diferents comunitats culturals que vivim a la ciutat, l’acompanyament a les persones per a la seva integració en el món laboral, la promoció de la ciutat, els ajuts al sosteniment de la nostra xarxa comercial, la col·laboració amb els diferents grups i associacions que composen el teixit educatiu, esportiu, cultural, social i comercial de la Bisbal i el treball conjunt, des del pla estratègic, amb els municipis veïns que el conformen”, va argumentar Marquès.
Pel que fa al Capítol 6, a inversió l’alcalde va explicar que “cal seguir fent esforços per anar-nos posant al dia en matèria d’inversió i, per a aquest any 2023, cal tornar a pressupostar algunes de les inversions previstes pel 2022 ja que, tot i que finalment el préstec previst al pressupost 2022 s’ha reduït en base a que algunes de les accions d’inversió s’han acabat programant a compte del romanent generat per la liquidació del pressupost 2021, el projecte de nova construcció de vestidors al Pavelló municipal d’esports ha incorporat, també, les actuacions al total de la instal·lació en matèria de prevenció d’incendis i supressió de barreres arquitectòniques, i puja la quantitat de 1.350.000,00 €”, va explicar l’alcalde Enric Marquès. Atès que es tracta d’una prioritat des de l’inici de legislatura, ha calgut dur a terme una modificació de crèdit pressupostari en relació a la finalitat del préstec que es demana aquest final d’any 2022, amb l’objectiu de dur a terme l’aprovació del projecte i la licitació de l’obra entre aquests últims mesos de l’exercici actual i el primer trimestre de 2023. Així, inicialment es preveu demanar un préstec de 1.713.891,40 € en base a una despesa de 3.771.604,94 €. La diferència es dotarà, bàsicament, per medi de subvencions, si arribada la liquidació del pressupost 2021 hi ha un marge de maniobra amb el romanent, amb fons propis. Aquest import inicial, incloent el préstec demanat el 2022, suposaria un endeutament de l’ajuntament del 64,73 %.
Pel que fa referència a la previsió d’ingressos, al capítol 1 és de 4.198.500 €, amb un increment de 100.000 euros als impostos directes, atès que aquests darrers dos anys s’ha treballat la revisió dels padrons d’IBI urbana. En el capítol 2 es preveuen ingressos de 180.000 €; 4.721.310 €, al capítol 3; i 4861.387,50 € per al capítol 4.  Quant a l’increment de les previsions inicials per a la taxa de recollida, tractament i eliminació de residus, s’incrementa en 75.000 € respecte a aquest any 2022. “Estem en la mateixa línia que l’IBI i es tracta de fer aflorar aquesta feina interna de revisió i posada al dia de padrons d’escombraries que estem fent els últims anys i que, tot i que més lentament del que ens agradaria, es va posant de manifest”. Al capítol 4, s’ha tingut en compte l’increment del 5% en l’aportació de l’Estat, atesos els anuncis fets en aquest sentit per part del Ministerio. També s’ha tingut en compte l’ingrés de les subvencions que de forma continuada han esdevingut recurrents o subvencions de nova creació com l’aportació del Departament d’Educació que implica la gratuïtat de l’etapa educativa Infantil 2, i que ha de suplir els ingressos que arribaven al consistori fins ara per part de les famílies.
Finalment, al Capítol 7, d’entrada aquest 2023 la Bisbal comparà amb dues aportacions que preveuen inicialment transferències de capital, en ambdós casos es tracta de subvencions de l’ACA per un import aproximat de 400.000,00 € i 322.051,18 €, una de les quals a dia d’avui ja s’ha demanat i l’altra està en tràmit. L’Ajuntament també comptarà amb la subvenció Next Generation del Ministerio de Transportes, d’1.328.162,36 €, que permetrà dur a terme els treballs de millora d’eficiència energètica de l’edifici de les Escoles Velles, l’accessibilitat i la seva conservació. “Cal ressenyar també, en aquesta memòria, que hem optat a 6 fons Next Generation més: en cas que se’ns n’atorgui algun més, es farà la corresponent modificació pressupostària de generació de crèdit”, va concloure l’alcalde.

Arxivat com a: Baix Empordà, Serveis, Societat Etiquetat com a: Ajuntament, aprovació, despesa, economia, impostos, ingressos, inversions, La Bisbal d'Empordà, ple, pressupostos, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa