L’Ajuntament de la Bisbal decreta la suspensió de terminis tributaris per fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19

La Bisbal d’Empordà.- L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès ha signat dijous un decret per tal d’adoptar mesures fiscals extraordinàries i urgents per prorrogar, ajornar i fraccionar el pagament dels tributs municipals.

Això inclourà autoliquidacions, liquidacions i rebuts dels padrons de contribuents del municipi que es trobin en període voluntari de pagament i de tots els deutes en període executiu, amb data de finalització de pagament posterior al 18 de març (quan va entrar en vigor el Reial Decret-llei 8/2020). Aquesta mesura urgent s’ha adoptat a causa del moment excepcional actual causat pel virus Covid 19, l’estat d’alarma declarat i el seu impacte immediat en comerços, restauració, autònoms, petites empreses i a tota la ciutadania de la Bisbal.
El decret constata que els terminis per liquidacions en períodes voluntaris i executius no finalitzats el passat 18 de març, van quedar ampliats fins el 30 d’abril del 2020, mentre que les liquidacions notificades posteriorment s’estenen fins el 20 de maig del 2020.  Si bé el consistori ja va anunciar el 17 de març que quedaven aplaçats els cobraments d’impostos municipals, arran d’aquest decret el vigent calendari fiscal de 2020 ha quedat modificat. “Esperem que aquest calendari es pugui complir, però, si l’actual situació d’estat d’alarma s’allarga més, caldrà refer el calendari i donar-li més abast”, ha explicat l’alcalde Enric Marquès.
A través del requadre següent es pot visualitzar el nou calendari fiscal de 2020 a la Bisbal d’Empordà:

D’altra banda, el decret autoritza l’atorgament de fraccionaments de pagament en fraccions mensuals sense interessos, prèvia sol·licitud de la persona interessada (abans del 30 de desembre d’enguany). “Amb el nou calendari es dona tot l’any de marge per tal que la gent de la Bisbal pugui estar tranquil·la”, ha afegit Marquès.

Tags: confinament, coronavirus, economia, fiscalitat, impostos, La Bisbal d'Empordà, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Concurs poètic i fotogràfic per Instagram a Santa Cristina
Notícia següent
Les protectores gironines alerten que estan “al límit” ja que el confinament ha “paralitzat” les adopcions i donacions

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes