La Bisbal d’Empordà.- Dilluns passat més de 40 alcaldes, alcaldesses i representants del municipalisme català es van trobar a Terrassa per presentar un manifest conjunt contra la judicialització de les remunicipalitzacions del servei local de l’aigua.
La trobada es va immortalitzar amb una fotografia a l’històric dipòsit de Can Boada, on tots els electes van posar-se darrere d’una pancarta en defensa de la gestió pública de l’aigua. Per part de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà van assistir-hi l’alcalde Enric Marquès i la regidora Alba Solés.
El punt en comú de la majoria d’aquests municipis és que han vist com, durant els darrers anys, els seus processos de recuperació de la gestió directa del servei de l’aigua s’havien de decidir als jutjats. Tot i que es tracta d’una competència reservada als ajuntaments, i que la llei reconeix que són justament aquests els que han de decidir quin és el model de gestió que més s’escau, els convocats de la trobada històrica d’avui denuncien una estratègia de ‘lawfare’ dirigida pels operadors privats, principalment Agbar, que recorren i impugnen sistemàticament les decisions dels consistoris.
Una quarantena de municipis i ens locals presents
La llista, a més de la Bisbal d’Empordà, és la següent: Arenys de Munt, Badalona, Balenya, Barcelona, Bellpuig, Camprodon, Cerdanyola, Collbató, Corbera de Llobregat, El Brull, El Prat de Llobregat, Figaró-Montmany, Girona, La Granada, Llinars del Vallès, Manresa, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montornès del Vallès, Olèrdola, Olost, Ripollet, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Hilari Sacalm, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Vicenç de Torelló, Santa Coloma de Cervelló, Santa Margarida i Els Monjos, Sarrià de Ter, Terrassa, Torelló, Tremp, Vila-rodona, Vilafranca del Penedès, Vilatorta i Vilobí del Penedès. A més del Consell Comarcal d’Osona, Consorci per la Gestió Integral de l’Aigua de Catalunya i la Vicepresidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Deixa un comentari