L’Ajuntament de Palafrugell engega uns pressupostos participatius per un valor de 310.000 €

Palafrugell.- L’Ajuntament de Palafrugell engega aquest dijous uns pressupostos participatius perquè la ciutadania pugui proposar i decidir en què invertir un total de 310.000 euros del pressupost municipal de l’any 2025 (250.000 per a inversions i 60.000 per a serveis, programes o activitats).

Així doncs, des de l’1 de febrer, i fins el 15 de març, qualsevol persona a títol individual, entitats, consells de participació, grups de ciutadans i ciutadanes, centres educatius, etc… podran presentar la seva proposta. Les propostes es poden presentar per escrit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o a la Biblioteca o a través del web https://palafrugell-decidim.ddgi.cat/. Cal tenir present que els projectes d’inversions no podran excedir els 100.000 euros; mentre els de serveis com per exemple campanyes de sensibilització o tallers formatius, no podran excedir els 15.000 euros.
Posteriorment, entre el 16 de març i el 15 de juliol es farà la valoració de les propostes. Durant aquest període es farà un estudi de viabilitat de les propostes a nivell tècnic i també un debat ciutadà per escollir les propostes que aniran a votació.
Després de l’estiu, entre el 16 de setembre al 13 d’octubre, la ciutadania podrà votar les propostes que han estat validades i tenen viabilitat. En concret, podran votar les persones empadronades al municipi majors de 16 anys i només necessitaran el seu número de DNI i la data de naixement. La votació serà telemàtica mitjançant la plataforma i hi haurà punts de suport al vot repartits al municipi. D’aquesta votació en sortiran els projectes i accions finalistes que es podran executar, i que es donaran a conèixer el 14 d’octubre.
Finalment, a partir del mes de gener de 2025, s’aniran executant els diferent projectes, donant així visibilitat a tot el procés. S’executaran les propostes més votades fins a esgotar els 310.000 euros.
Les propostes han de seguir uns criteris molt concrets, ja que no poden respondre a interessos particulars; han de respectar el marc legal i ser viables tècnicament; han de fer referència a competències de l’Ajuntament; han de donar resposta a un problema o necessitat concreta; no poden contradir els plans municipals aprovats ni el programa de govern i no han de generar costos extres ni dependència de futur.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, inversions, Palafrugell, participacio ciutadana, pressupostos participatius, projectes, serveis, societat, votació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Presó sense fiança per al detingut pel crim masclista de Torroella de Montgrí
Notícia següent
Catalunya és el destí preferit pels turistes de càmping el 2023 amb 19,2 milions de pernoctacions

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes