L’Ajuntament de Palafrugell obre a la ciutadana la decisió sobre la data de celebració de les Festes de Primavera

Palafrugell.- L’Ajuntament de Palafrugell ha obert un procés participatiu a tota la ciutadania per decidir la data de celebració de les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava.

Arran de la petició de l’Associació de Carrossaires perquè aquesta festa popular se celebrés de forma permanent el primer cap de setmana de juny, degut a la confluència de diversos esdeveniments culturals en poques setmanes de diferència; l’Equip de govern ha cregut necessari escoltar la veu de tothom i obrir la decisió a tot el municipi.
Així doncs, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Palafrugell poden participar a través del web https://palafrugell-decidim.ddgi.cat/ fins el proper dia 15 de setembre. Entre el 4 i el 15 de setembre també es podrà votar de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (avda. de Josep Pla, 5; matins de 9 a 13 hores) i a Can Genís (c/ del Progrés, 15; tardes de 16h a 20h). I els diumenges 3 i 10 de setembre de 10 a 13 hores, s’instal·larà un punt de participació a plaça Nova.

La pregunta del procés participatiu
El procés participatiu consta d’una sola pregunta que caldrà contestar amb un sí o un no. Aquesta és la qüestió que es planteja: “El Carroussel Costa Brava se celebra el diumenge de la segona Pasqua, que cada any canvia de data. Estaries d’acord en canviar-ho de manera permanent i que: El Carroussel Costa Brava/Festes de Primavera se celebrin de manera fixa el primer diumenge de juny, i per tant el dilluns següent sigui festiu local?”

Voluntat participativa
Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, “la voluntat de l’actual govern és obrir processos participatius per a tots aquells temes de transcendència en la vida cultural, educativa, territorial, esportiva o associativa del municipi; és a dir, en temes que siguin estratègics i claus pel futur del municipi. Considero que escoltar l’opinió de la gent sempre és positiu i serem proactius en aquest aspecte. En els darrers anys no s’ha fet cap procés d’aquestes característiques i espero que en segueixin més al que ara afecta a les Festes de Primavera”.

Festes de Primavera i Carroussel Costa Brava
El Carroussel Costa Brava, catalogat com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, va néixer l’any 1963 i s’ha consolidat com una tradició amb simbolisme històric que des dels seus inicis ha anat lligada a la segona Pasqua i, per tant, cada any se celebra en una data diferent.
Amb el pas dels anys, van anar sorgint d’altres activitats lúdiques i culturals al voltant del Carroussel Costa Brava, fins a crear-se les actuals Festes de Primavera, que a banda del Carroussel Costa Brava, inclouen tota mena d’activitats per a un públic molt divers, organitzades entre l’Ajuntament i diverses entitats del poble.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, calendari, carrossaires, Carrousel Costa Brava, Festes de Primavera, Palafrugell, participacio ciutadana, procés participatiu, serveis, societat, votació
Notícia anterior
Les platges de Begur renoven el certificat de Qualitat turística “Q”
Notícia següent
La Festa Major de Monells durarà 4 dies amb motiu del 40è aniversari de la Comissió de Festes

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes