L’Ajuntament de Palafrugell ofereix un servei gratuït de cura d’infants

Palafrugell.- L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa un servei de cura als infants, o també anomenat espai de guarda.

El servei consta de dos àmbits diferents: un espai de cura a les tardes, disponible dos dies a la setmana per a infants de 3 a 12 anys; i un espai destinat a infants per tal que els pares puguin assistir a activitats grupals ofertes per serveis municipals i entitats de Palafrugell.
En els dos casos són serveis gratuïts que s’han de sol·licitar amb anterioritat a través del web www.palafrugell.cat.(Tràmits/Infants i Educació). L’objectiu d’aquests dos serveis és facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut a les famílies.
Amb aquests dos espais volem ajudar a les famílies a conciliar la cura dels fills amb altres activitats” assegura Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell. “Històricament les tasques de la llar han recaigut en les dones, que en moltes ocasions deixen de banda altres activitats per tenir cura dels seus fills. Aquest servei gratuït els obre una porta a poder realitzar activitats lúdiques, formatives i socials, o inclús a atendre altres responsabilitats” conclou Massaguer.
Aquest servei, impulsat per l’Ajuntament juntament amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya és pioner al Baix Empordà.

Espai de cura a les tardes
L’Espai de cura a les tardes és un servei públic de cura per a infants de 3 a 12 anys, obert els dilluns i dimecres entre les 17 i les 19.30 hores, i està dirigit a totes les famílies empadronades al municipi de Palafrugell. El seu objectiu és facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut a les famílies, oferint una atenció bàsica i d’educació en el lleure als infants. La capacitat del servei és de 20 places. El màxim d’hores que un infant pot fer ús del servei és de 10 hores al mes.
Aquest servei s’oferirà a partir del setembre la sala d’actes de Can Genís (carrer Progrés, 7-15).

Espai de cura per assistència a activitats grupals
L’Espai de cura per assistència a activitats grupals és un servei públic de cura d’infants, amb l’objectiu de facilitar l’assistència de les famílies a activitats grupals (reunions, formacions, participació en la comunitat, etc.) ofertes per diferents serveis municipals i entitats de Palafrugell.
El servei està dirigit a les famílies amb infants d’1 a 14 anys empadronades al municipi de Palafrugell que vulguin assistir a les activitats grupals organitzades pels serveis públics del municipi i entitats de Palafrugell.
En aquest cas, el servei o entitat promotora de l’activitat, ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça espaidecures@palafrugell.cat informant de l’activitat, l’horari i si disposa d’una sala annexa per l’espai de cures, amb una setmana d’antelació. Per la seva banda, les famílies que es vulguin acollir a aquest servei hauran d’omplir el formulari de reserva disponible al web www.palafrugell.cat. Les reserves s’han de fer amb 3 dies hàbils d’antelació (sense comptar el cap de setmana).
L’espai de cura per assistir a activitats grupals pot tenir caràcter puntual, fix o intensiu, en funció de les necessitats del servei/entitat.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, benestar social, conciliació, entitats, espai de guarda, famílies, grup de treball, igualtat, infants, Palafrugell, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Policia Local de Begur incorpora un nou vehicle a la seva flota
Notícia següent
La platja Gran de Palamós acull un torneig de vòlei a favor de Tirita Clown

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes