• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

L’Ajuntament de Palafrugell regula l’horari d’accés al parc de gossos del Pi Verd

26 d'Agost de 2021

Palafrugell.- L’Ajuntament de Palafrugell ha instal·lat un control horari en l’accés al parc de gossos del barri del Pi Verd. D’aquesta manera, l’espai queda tancat d’11 de la nit a 6 del matí i contribueix a millorar el descans dels veïns.

Aquesta iniciativa parteix d’una reivindicació veïnal sorgida dels sorolls que provocaven grups de gent que romanien llargues estones dins el parc entrada la nit. Per evitar això, s’ha instal·lat un botó que cal prémer per obrir la porta d’accés, que queda tancada de nit. La instal·lació funciona amb energia solar, en línia amb l’estratègia de sostenibilitat i cura del medi ambient que promou el Consistori.
Aquest espai, ubicat a la cruïlla dels carrers Mestre Lluís Vilalta i Carbó i de la Tarongeta, va néixer l’octubre del 2017 com a zona destinada a totes aquelles persones que busquen un espai per anar a passejar els gossos al municipi. Es tracta d’una parcel·la, d’aproximadament uns 1.000 metres, on s’hi ofereixen diferents serveis com un punt de recollida d’excrements, una font d’aigua, bancs i diverses papereres. A més, compta amb una zona de trànsit tancada per facilitar l’adaptació del gos a la presència d’altres gossos.
Per a la utilització d’aquest espai, els ciutadans i ciutadanes han de complir les normes bàsiques de neteja i civisme, especialment la de recollir els excrements dels animals i dipositar-los immediatament a les papereres, tal com dicta l’Ordenança de Convivència i Civisme. Els gossos poden anar deslligats només dins de l’àrea, a excepció dels potencialment perillosos, d’acord amb la normativa vigent.
A finals del 2019, ja es va millorar notablement aquest espai, quan es va posar en funcionament un nou sistema d’il·luminació que permet ampliar l’ús del parc, principalment en els mesos d’hivern, quan es fa fosc aviat.

Arxivat com a: Baix Empordà, Serveis, Societat Etiquetat com a: Ajuntament de Palafrugell, animals de companyia, energia solar, gossos, il·luminació, Palafrugell, serveis, societat, tancament, zona d'esbarjo

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cir "Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cirereta", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinaempordanesa #quermanygastronòmic #cuinacatalana #receptes #bacalla #lacuinadelhort #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #menjarbé
Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la bad Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la badia de @visitplatjadaro (actual Port d'Aro), a la dècada de 1920. Imatge de l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro que il·lustra l'article "El Parc dels Estanys, la història d'una lluita", de Carlos Alvarez-Cros i @ramotgarcia (@grupnaturasterna). El podeu llegir al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaroturisme #castellplatjadaro #portdaro #grupdenaturasterna #imatgesantigues #fotosantigues #seglexx #natura #espaisnaturals #costabrava #emporda #paisatge #premsacomarcal
"Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó "Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó marinat amb pesto i gamba blanca", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanet #receptes #palamós #costabrava #premsacomarcal
Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois (1900-1910). Imatge d'Amadeu Mauri (Fons Josep Escortell Cerqueda, AMSFG) que il·lustra l'article "Un passeig pels jardins de Sant Feliu de Guíxols" de Pau Roig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #cultura #historia #urbanisme #santfeliudeguixols #guixols #passeigdemar #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #costabrava #emporda  #premsacomarcal
"Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cu "Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cullera amb flors d'aptènia", de @iolandabustos (Xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu l'article i la recepta al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #empordagastronomic #gastronomia #lacuinadelhort #horta #natura #amanida #receptes #menjardecollons #paisatgesdecataluya #cuinacatalana #floracatalana #cultura #premsacomarcal
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera. Una imatge de Pau Roig que il·lustra l'article de Temi Vives "Els humans necessitem parcs i jardins", que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #natura #espaisnaturals #jardins #flors #cultura #historia #patrimoni #lapera #pedrinyà #costabrava #raconsemporda #raconscomarquesgironines #queboniceslempordà
Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibrerie Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Parcs i jardins" i "La cuina de l'hort" #empordà #cultura #historia #patrimoni #parcsijardins #natura #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #doemporda #hort #horta #costabrava #premsacomarcal #llegirencatalà
Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva del llibret “La prehistòria i l’antiguitat al @santacristina_aj. Recull de documents sobre l’època”, de Xavier Niell i Ciurana, novè títol de la Col·lecció de Temes Cristinencs de l'@arxiu_santacristina. Molt bona feina! #santacristinadaro #romanyadelaselva #baixemporda #costabrava #prehistoria #megalitisme #antiguitat #historia #gavarres #cultura #patrimoni
L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'imp L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'impuls nòmada" al #palausolterra de la @fundacio.vila.casas a l'@ajtorroella fins al 27 de novembre. La inauguració és aquest dissabte a les 12h  #torroellademontgri #baixemporda #vilacasas #fundaciovilacasas #cultura #fotografia #artcontemporani #nomadlife #nomada #premsacomarcal
#pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola #pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola reaprofitada segurament com a element de protecció de la llar a la casa que hi ha al final del carrer dels Dolors cantonada amb el carrer de la Farigola #cultura #historia #patrimoni #patrimonicultural #espaismedievals #raconsmedievals #raconsamagats #escultura #gargoyle #baixemporda #costabrava #queboniceslempordà
Val de proveïment per a espardenyes emès per la Val de proveïment per a espardenyes emès per la Conselleria de Proveïments del @santacristina_aj durant la guerra. És una de les imatges que il·lustren l'article "La repressió franquista a Santa Cristina d'Aro (1939-1944)" d'@artandwordslover, que trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #santacristinadaro #historia #guerracivil #guerracivilespañola #repressió #franquisme #memoriahistorica #premsacomarcal
Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitp Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitpals del Pla estratègic de difusió de la marca #arrosdepals de l'@ajuntament_de_pals amb el suport de la @diputaciogirona, molt bona feina! #arros #productesdelemporda #pals #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #estanydepals #molidepals #agricultura #marcadegarantia #premsacomarcal
Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañer Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañeras i la seva cunyada Mònica de la Fuente. Una de les imatges del fons de la família Dalmau que il·lustren l'article de @dpagesicassu "El Dr. Francesc Dalmau vist per Francesc Marco-Palau". El podeu llegir al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #palamos #historia #cultura #medicina #salut #seglexx #personatges #personatgeshistòrics #biografia #entrevista #llibres #fundaciojosepirla #premsacomarcal
Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) feste Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) festejant al voltant del seu niu. Una de les imatges de @rosamatesanz que il·lustren l'article "Els gens de la vida. Una història de sexe (o no...)" de @ramotgarcia (president del @grupnaturasterna). El trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #ocells #ocellscatalans #naturasterna #natura #bernatpescaire #fauna #fotografia #costabrava #premsacomarcal
Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltempo Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltemporda i el @ccbaixemporda el diploma de reconeixement per l'adhesió a la #marcaemporda i pel compromís amb els seus valors #altemporda #baixemporda #cultura #historia #patrimoni #mediambient #tradició #gastronomia #cuinaempordanesa
"Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant "Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant Vicenç de les Olives", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #garrigoles #lesolives #artmedieval #artromanic #romàniccatalà #patrimoni #patrimonicultural #historia #espaismedievals #costabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya #premsacomarcal
Presentació aquest matí al @clubnauticestartit d Presentació aquest matí al @clubnauticestartit de les de les XXVI Jornades Gastronòmiques Sèpia i Clova de l'@ajtorroella i l'@emdlestartit. Del 15 de maig al 15 de juny a @torroellaestartitillesmedes, molt bona feina @enestartit @visitemporda #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinamarinera #sepia #clova #jornadesgastronòmiques #pesca #premsacomarcal
"Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissu "Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissubirana (Membre del Cercle Català d'Història). Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #pals #historia #historiamedieval #pubilles #princeses #ermessenda #dones #donesambhistòria #costabrava #premsacomarcal
"Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamar "Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamarlans i ceps", d'@antequera_cuiner. Podeu llegir l'article i la recepta al número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major" #gastronomia #cuina #cuinacatalana #boletscatalans #boletscatalunya #lacuinadelsbolets #cargols #lacuinadelcargol #cultura #marimuntanya #receptes #premsacomarcal
"Teresa Juvé Acero", de @dpagesicassu. Podeu lleg "Teresa Juvé Acero", de @dpagesicassu. Podeu llegir l'entrevista completa al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #dones #donesambhistòria #donesambempenta #cultura #historia #literatura #lletrescatalanes #llenguacatalana #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa