L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós.- Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre.

L’acte va tenir lloc coincidint amb aquesta data a les 18 hores davant l’Ajuntament de Palamós, on es va fer lectura d’un manifest, a càrrec del president de la Taula Palamós Solidari, Arnau Taberner, on es condemnava la violència infligida contra la població civil arran del conflicte entre el poble palestí i l’Estat d’Israel, que està generant una situació de greu catàstrofe humanitària i de patiment intolerable en la població civil.
L’estat de guerra oberta focalitzada a la Franja de Gaza, però que té importants reminiscències i possibilitat d’escalar a Cisjordània i al conjunt de la regió, no es pot deslligar del seu context ni de la realitat del lloc.
Des del bloqueig imposat el 2007 per terra, mar i aire, la zona ha esdevingut una enorme presó a l’aire lliure on viuen uns 2,4 milions de palestins i amb condicions molt difícils. Amb el 97% d’aigua no potable, el 56% de la població en extrema pobresa, el 64% d’atur juvenil i una dependència de l’ajuda internacional del 80%.
Des del municipi de Palamós es condemna la violència generada per l’ofensiva de Hamàs contra Israel i la declaració de guerra d’Israel contra la franja de Gaza, que està causant milers de morts i ferits, especialment entre la població civil, i una catàstrofe humanitària de grans dimensions que creix cada hora que passa.
El manifest unitari va reclamar també el compliment del dret internacional humanitari, la protecció dels drets humans per part de les dues parts enfrontades i el cessament de les hostilitats.
L’acte d’ahir també va comptar amb la intervenció del representant de l’Associació Cultural Islàmica de Palamós, Hassan Nassiri.
El text del manifest acaba amb l’exigència de proclamar la pau, posant fre a la guerra i treballant per a una solució que, reconeixent i garantint els drets del poble palestí, permeti la convivència futura dels dos pobles, en pau i en plena igualtat.

Tags: ajuda humanitària, ajuntament de Palamós, dia internacional, drets humans, guerra, manifest, palamós, Palestina, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ítaca programa l’únic concert d’Arde Bogotá de l’estiu a Catalunya
Notícia següent
Tret de sortida a la 13ª edició del Projecte Rossinyol a Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes