L’Ajuntament de Palamós inicia la instal·lació de càmeres de videovigilància a tots els accessos del municipi, per a reforçar la seguretat ciutadana i el control del trànsit

Palamós.- Aquesta setmana s’ha iniciat el procés d’instal·lació a Palamós, de càmeres de videovigilància, amb l’objectiu de reforçar al municipi la seguretat ciutadana i el control del trànsit.

Ara fa dos anys ja es varen situar, en la primera fase, aquest tipus de càmeres als accessos de les urbanitzacions del Mas Pareras i de la Fosca, dos sectors del municipi que queden aïllats del nucli urbà i poden ser més vulnerables als robatoris.

Càmeres a cinc punts diferents del municipi
L’objectiu ara és poder realitzar la ubicació d’aquests nous equips durant els propers dies, en cinc punts diferents d’entrada a Palamós, possibilitant d’aquesta manera que es pugui blindar tot el perímetre urbà del municipi.
El projecte inclou poder instal·lar càmeres a l’avinguda de Catalunya, coincidint amb l’inici del terme municipal (c/ del Mar); al carrer de López Puigcerver, a l’alçada de la seva confluència amb el carrer de Nàpols; o bé al passeig del Mar, en el seu tram inicial en direcció centre. També se situaran càmeres en el giratori situat entre el carrer de l’Àngel Guimerà i la carretera de Sant Esteve, així com al giratori que des de la carretera C-31 dona accés al barri d’Es Pla i al carrer del caminal del Mas Ribas.
Les imatges que es capten amb aquest sistema es visualitzen a la comissaria de la policia palamosina on els agents les poden controlar remotament. Amb la ubicació d’aquests nous dispositius de videovigilància Palamós disposarà d’un total de 21 càmeres distribuïdes en 9 punts diferents, per a reforçar la seguretat i el control del trànsit al municipi.

Les noves càmeres
El projecte que s’ha d’executar el mes de desembre vinent, permetrà la ubicació d’un total de tretze càmeres, distribuïdes en cinc grups de dues o tres unitats cadascun, depenent de si a la via on estan ubicades s’ha de cobrir un o dos sentits de circulació.
Aquests conjunts de càmeres combinen dues funcions: el control del trànsit i el control de la lectura de les matrícules. Les càmeres destinades al control del trànsit, no poden enregistrar i només emeten imatges a temps real de l’activitat de la circulació dels vehicles de l’àmbit on són ubicades.
Les altres càmeres tenen una funció de control de la lectura de les matrícules de tots els vehicles que accedeixen en els àmbits controlats. Aquestes càmeres detecten, mitjançant una aplicació de software, les matrícules de vehicles denunciats o sospitosos que prèviament hi haurà introduït la Policia Local, advertint als agents i de manera automàtica, l’accés d’aquests vehicles dins l’espai videovigilat.
Aquest dispositiu de videovigilància disposa de les prestacions de programació necessàries per assolir l’objectiu de llegir les matrícules fins i tot en les situacions d’il·luminació més adverses i en condicions meteorològiques complicades.
Amb l’enregistrament i la captura de totes les matrícules dels vehicles que circulin per la zona de detecció es genera una base de dades amb tots els registres. Cadascun d’ells conté la informació de la matrícula del vehicle, data i hora de captura, la ubicació on s’ha realitzat i el sentit de la marxa. A més aporta la imatge corresponent a la captura com a prova visual.

Càmeres de control d’accessos al barri Vell
En una següent fase l’Ajuntament té previst posar càmeres de control d’accessos també al barri Vell de Palamós.
En aquest cas serien destinades a poder controlar l’accés de vehicles a aquesta zona, restringint el trànsit rodat en tot l’àmbit del barri vell, pensat prioritàriament per a vianants. El projecte preveu ubicar càmeres a totes les entrades amb vehicle a aquest àmbit.

Tags: ajuntament de Palamós, Barri Vell, càmeres, controls, palamós, policia local, seguretat, serveis, societat, vehicles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Torroella de Montgrí estrenarà Mercat de Nadal aquest cap de setmana
Notícia següent
Es reforcen serveis de benestar social del Consell Comarcal oferint més recursos als Ajuntaments

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes