L’Ajuntament de Palamós renova l’enllumenat de més de 200 fanals de diversos carrers del municipi

Palamós.- Aquest mes de novembre han finalitzat les tasques d’un nou projecte de renovació i millora de l’enllumenat públic del municipi, que en aquest cas ha suposat la instal·lació d’un total de 215 noves lluminàries als fanals de diversos carrers de Palamós.

Es tracta concretament de 52 llums a l’avinguda de Catalunya, 51 a la carretera de La Fosca, 39 a la ronda de l’Est, 35 al camí de la Bell-lloc, 23 al camí de Cap de Planes, i finalment 15 al carrer de Gaspar Matas.
Els nous equips lumínics s’han ubicat a la mateixa columna existent, retirant només les lluminàries antigues que ja han arribat al final de la seva vida útil, quedant desfasats pel que fa a la tecnologia i eficàcia, fet que provoca una il·luminació deficient així com reiterades avaries amb les consegüents operacions de manteniment.
Les tasques d’instal·lació de les llums han estat a càrrec d’una empresa especialitzada i el pressupost global del projecte és de 54.079 euros.

Més eficàcia i més estalvi energètic
La nova il·luminació permetrà incrementar la qualitat lumínica generada, i per tant, del confort i la seguretat de veïns, vianants i vehicles.
Amb les noves lluminàries també s’aconsegueix rebaixar notablement el consum elèctric anual, en aquest cas amb una disminució de 190.000 (kWh), amb el consegüent estalvi econòmic per al municipi, uns 45.000 euros, i la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera, amb 141 tones menys.

Execució de projectes per reduir el consum elèctric
En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha anat desenvolupant projectes de renovació i millora de l’enllumenat públic del municipi, que s’han anat executant en diversos barris carrers i places, amb l’objectiu de millorar la lluminositat d’aquests àmbits, adaptant els fanals a la normativa tècnica de baixa tensió i contaminació lluminosa, amb la disminució de la potència i amb un destacat estalvi energètic i de despesa econòmica.
En tots aquests casos s’han canviat els punts de llum d’aquests carrers dotats amb diversos models que havien quedat desfasats pel que fa a la tecnologia i eficàcia, per noves lluminàries tipus Led molt més eficients i amb un consum elèctric reduït.
Aquest procés de substitució se seguirà aplicant progressivament en altres sectors de la vila, amb l’objectiu de realitzar el canvi de la totalitat de les antigues lluminàries encara existents al municipi.

Sistema d’informació energètica
L’Ajuntament de Palamós compta també amb un sistema d’informació energètica mitjançant el qual es fa una acurada anàlisi del rendiment i la funcionalitat de tots els punts de subministrament del municipi.
Gràcies a la implantació d’aquest element de control, basat en un programa informàtic específic, s’ha pogut fer una anàlisi de tots els punts de subministrament elèctric que depenen de l’Ajuntament de Palamós. D’aquesta manera es pot fer un seguiment acurat de forma contínua de tots els paràmetres de consum energètic de cadascun dels subministraments, detectant sobreconsums i altres defectes, possibilitant actuar d’una manera àgil per solucionar-los.
Tots aquests canvis suposen un estalvi energètic i econòmic molt important per a Palamós els quals permeten amortitzar la inversió realitzada en poc més de dos anys de funcionament i que han permès contenir en gran mesura l’increment de la despesa energètica tot i les pujades reiterades que hi ha hagut en aquest sector.

Tags: ajuntament de Palamós, consum, enllumenat, estalvi energètic, medi ambient, palamós, renovació, serveis, societat, tecnologia, via pública

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Un projecte del CAP de Palafrugell, menció d’excel·lència a la 1a Jornada de salut comunitària
Notícia següent
Begur recorda el seu passat amb la Retrospectiva Josep Carreras Riera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes