L’Ajuntament de Palamós segueix treballant per la reconversió del Mas Oliver en equipament municipal

Palamós.- El projecte d’arranjament del Mas Oliver, amb orígens del segle XVI, segueix el seu desenvolupament amb l’objectiu de convertir aquest emblemàtic edifici en un futur equipament municipal a Sant Joan.

Després de la realització de les tasques de neteja i adequació dels espais interiors d’aquest immoble, amb la retirada de mobles, andròmines i elements diversos, ara es proposa l’enderroc de les estructures annexes al mas, principalment porxos, amb una superfície global per a enderrocar de 174,26m².

Recuperar la masia original i evitar riscos
La majoria d’aquestes construccions es troben en mal estat i comporten cert risc d’esfondrament. A banda es tracta d’instal·lacions que no formen part de l’edifici original, i amb aquests treballs es deixarà el volum principal i els annexos aptes per a una futura reforma, quan s’hagi escollit un ús públic per a la masia.
Bona part del cos principal i alguns dels cossos annexos de la masia són fets amb materials originals amb interès arquitectònic i històric, però les que s’han d’enderrocar son construïdes de fa pocs anys amb materials més moderns sense interès, i que per la seva posició i característiques, tampoc són aptes des del punt de vista de la seva utilització futura.
Aquest projecte d’enderroc de les estructures annexes al mas té un cost aproximat de 18.000 €, i dimarts vinent passarà al Ple municipal per a la seva aprovació. Un cop fet l’enderroc es tapiaran totes les obertures de la masia per evitar l’intrusisme i es retiraran els arbustos i plantes que amb el temps han anat envaint algunes de les estructures de l’edifici i l’entorn del mas, deixant net tot l’entorn que restarà oberta i diàfan.
L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós és que la reconversió del Mas Oliver en equipament municipal segueixi posteriorment amb el projecte d’arranjament de l’entorn de l’immoble, i d’aquesta manera poder-lo integrar amb la plaça de Mossèn Gumersind.
D’aquesta manera es permetria aconseguir tota una illa integrada i situada al centre de Sant Joan, que inclouria en una sola infraestructura pública, un gran parc dotat d’equipament públic.
El Mas Oliver, conegut popularment com a Can Displàs, està situat al camí Vell de La Fosca, al costat de la plaça de Mossèn Gumersind, i totalment integrat la trama urbana del nucli de Sant Joan. Aquest immoble ha passat a ser propietat municipal aquest any 2021, mitjançant un procés d’expropiació.

Tags: ajuntament de Palamós, cultura patrimoni, equipaments, masia, obres, palamós, Sant Joan, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Novetat editorial: “Invents. Des de l’utensili de pedra fins a la vacuna Covid”
Notícia següent
L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro recull les deixalles de 7 abocaments

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes