L’Ajuntament de Palamós treballa per a poder habilitar al municipi un espai per al dol perinatal, gestacional i neonatal

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós proposa habilitar al municipi, un espai específic per al dol perinatal, gestacional i neonatal, amb l’objectiu de poder facilitar el dol i l’acompanyament de les famílies que pateixen la pèrdua d’un infant durant l’embaràs o després del part.

Amb aquesta finalitat ja s’ha previst una zona del cementiri de Palamós per a poder acollir aquest àmbit, que donaria suport i reconeixement a les famílies que han patit una pèrdua perinatal, facilitant el dol, i fent visible aquestes pèrdues per millorar-ne també la comprensió que encara en té la societat.
Actualment, els Serveis Tècnics municipals treballen en el disseny d’aquest espai amb el propòsit de poder iniciar l’execució del projecte abans de finalitzar aquest any 2022.

Un espai d’acord amb les necessitats de les famílies afectades
L’Ajuntament de Palamós va organitzar, l’octubre passat, una reunió amb famílies del municipi afectades per la mort gestacional, perinatal o neonatal d’un fill o filla, amb l’objectiu de poder conèixer de primera mà la seva opinió sobre la creació al municipi d’un espai específic per al dol perinatal i com hauria de ser.
D’acord amb el seu suport i les valoracions obtingudes en aquestes reunions, ara l’Ajuntament de Palamós treballa en el disseny d’aquest espai. El passat mes d’octubre Palamós també va dur a terme activitats commemoratives al voltant del Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, incloses dins el programa “A Palamós treballem per unes maternitats (o no) amb mirada feminista”.
Amb aquest objectiu es va programar la taula rodona: “Parlem del dol per mort gestacional, perinatal i neonatal”, que va comptar amb la participació de la doctora ginecòloga i obstetra Laia Vidal, representants de l’Associació Capsa dels records i @SomCicliques; així com testimonis que han viscut aquesta experiència en primera persona.
La mort gestacional, perinatal o neonatal d’un fill o filla –en funció de si la mort és a partir de la setmana 22 de l’embaràs, en els moments previs o posteriors al part o en el primer mes de vida– és una realitat present en força famílies i que, lluny de ser minoritària, afecta en un 20% dels embarassos.
Avui en dia, el dol lligat a l’arribada d’un infant continua sent un tema tabú a la societat, que en moltes ocasions invisibilitza aquestes famílies i el seu dolor.

36 nous columbaris al cementiri de Palamós
A banda d’aquest projecte també s’ultima el procés per a l’ampliació del nombre de columbaris del cementiri de Palamós, amb 36 nous espais per aquestes sepultures.
Aquestes noves unitats se sumarien a les 78 amb les que compta aquest equipament i que ja s’han exhaurit. En el cas del cementiri de Sant Joan es compta actualment amb un total de 20 columbaris, bona part dels quals no s’han ocupat.

Tags: ajuntament de Palamós, cementiri, conscienciació, dol perinatal, embaràs, famílies, infants, millores, palamós, serveis, societat, suport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Tres detencions per robatoris en tres dies a l’Alt Empordà
Notícia següent
Obertes les inscripcions per a la neteja de les platges de Llafranc i Calella de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes