L’Ajuntament de Sant Feliu engega el programa “Radars” per donar suport a persones grans que pateixen una soledat no volguda

Sant Feliu de Guíxols

Les àrees d’Envelliment Actiu i Acció Social de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han posat en marxa el projecte “Radars” per detectar a les persones grans de la ciutat que es troben en situació de risc per una soledat no desitjada i que tinguin una xarxa de suport limitada.

Aquest perfil inclou persones de més de 65 anys que viuen soles o acompanyades de persones de més de 65 anys o d’un cuidador o cuidadora que té una autonomia limitada. L’objectiu és prevenir o pal·liar les diferents situacions que puguin estar patint.
Amb el projecte “Radars” es vol crear una xarxa entre les persones grans, el veïnat, comerços, i serveis professionals, públics i privats, per detectar aquests casos de soledat no volguda i que moltes vegades passen desapercebuts.
També es volen desenvolupar activitats conjuntes entre les persones que viuen soles i els voluntaris del projecte, a més de fer trucades de suport a qui ho pugui necessitar.
La iniciativa proposa que, per exemple, els veïns o comerços, sempre amb una mirada respectuosa, ofereixin suport a qui ho necessiti, a més de comunicar les situacions vulnerables als serveis professionals.
La intenció és que si algú detecta algun canvi de comportament o aspecte d’una persona gran, o creu que pot estar en situació de soledat no volguda, es posi en contacte amb el programa Radars, que es coordinarà amb l’equip de gent gran de Serveis Socials i el CAP.
Qui estigui interessat en adherir-se al projecte pot fer-ho trucant al 660 18 94 42, enviant un correu electrònic a radars@guixols.cat o dirigint-se als centres cívics de Tueda o Vilartagues.
El consistori afirma que “l’envelliment no és una qüestió només de les persones grans sinó que s’ha de plantejar com un repte del conjunt de la societat” i que a través de la participació activa d’aquests persones en la nostra societat “amb persones de la mateixa edat o d’altres generacions, implica que se sentin connectades amb els altres”.

Tags: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, comerç, envelliment actiu, gent gran, projecte, serveis, societat, soledat, vulnerabilitat, xarxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Torroella de Montgrí i l’Estartit diuen NO a la Violència Masclista
Notícia següent
El Gran Museu de la Màgia rep donacions d’artistes de la màgia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes