L’Ajuntament de Sant Feliu recomana als propietaris de finques amb Figues de Moro afectades per la plaga de la caparreta vermella que actuïn per eliminar-la

Sant Feliu de Guíxols.- L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està actuant des de fa setmanes en finques municipals i espais públics on hi ha plantes d’Opuntia, unes plantes invasores conegudes popularment com a Figa de Moro, afectades per la plaga de la caparreta vermella.

El consistori recomana als propietaris de finques privades amb aquestes plantes afectades per la plaga que actuïn per eliminar-la.
L’insecte, que s’està estenent molt ràpidament pel municipi, no és nociu per la salut però produeix un malestar important als veïns dels habitatges propers, sobretot durant l’estiu: en un moment del seu cicle vital, forma núvols de milers d’individus alats que entren dins dels habitatges de les zones properes.
Des de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural es demana als propietaris de totes les finques privades on es troba aquesta planta afectada que portin a terme les tasques d’eliminació de la plaga, que consisteixen en tallar i arrencar la soca i les arrels de les plantes d’Opuntia, quan sigui viable, enretirar aquest material vegetal i enterrar-lo en un espai de la finca que ho permeti, a suficient profunditat per evitar qualsevol rebrot, com una contribució al bé comú de les ciutadanes i ciutadans de municipi.
Els treballs s’han de realitzar durant les properes setmanes i en tot cas abans de l’inici del mes de juny de 2022. Es pot demanar més informació trucant a l’Àrea de Medi Natural de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols al 972 32 70 60.
Es recorda que en cap cas el material pot sortir del municipi de Sant Feliu de Guíxols, a fi d’evitar el transport de les restes que podrien estendre la plaga a d’altres espais o poblacions.

Tags: actuacions, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, espècies invasores, flora, medi ambient, plaga, propietaris, Sant Feliu de Guíxols, serveis, societat
Notícia anterior
Tasques d’arranjament als espais exteriors de l’ermita de Sa Tuna de Begur
Notícia següent
L’acusat d’apunyalar la companya de pis a Palamós diu que va “perdre els nervis” i no es va poder “controlar”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes