L’Ajuntament de Torroella amplia la capacitat de captació d’un dels dos pous que abasteixen Torroella i l’Estartit

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d’un dels dos pous  que abasteixen Torroella de Montgrí i l’Estartit.

S’ha actuat a l’anomenat pou Canet 2 per tal de recuperar cabal de captació. L’any passat es van fer treballs similars al pou Canet 1.
La pèrdua de cabal està causada per processos d’obstrucció i incrustació que acostumen a afectar aquestes captacions per la precipitació de sals minerals, corrosió i colònies orgàniques. L’obstrucció de la reixa de filtració subaquàtica provoca, a més, una pèrdua de rendiment que comporta un increment de despeses d’extracció durant tot l’any.
Els treballs de neteja al pou Canet 2 formen part de les mesures que porten a terme l’Ajuntament i Montgrí Aigua per fer front, amb més seguretat de subministrament, a l’episodi de sequera que estem patint.
La neteja dels dos pous estan valorats en 115.709 euros i compten amb una subvenció de 50.000 euros(52,94 %) de l’ACA.
La neteja dels pous i l’increment del cabal de captació permetrà, a l’estiu, coincidient amb el pic de la temporada turística, no haver de dependre tant de la compra d’aigua de pou provinent de Gualta (Consorci d’aigües de la Costa Brava).
Torroella de Montgrí i l’Estartit, i el conjunt de municipis que s’abasteixen de l’aqüífer del Baix Ter, es troben en fase d’ALERTA per sequera des del passat 27 de setembre. En aquesta moments, però, la situació al conjunt del país és molt greu, per la qual cosa el 2 de febrer 202 municipis que s’abasteixen de l’aigua del Ter i del Llobregat van entrar en fase d’emergència.

Tags: abastament, aigua, Ajuntament de Torroella de Montgrí, medi ambient, pous, rehabilitació, sequera, serveis, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Salut redueix la llista d’espera a comarques gironines pel “rècord” d’operacions i tanca l’any amb 42.375 intervencions
Notícia següent
Santa Cristina disfressa el carrer Teulera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes