L’Ajuntament de Torroella podrà destinar més d’un milió d’euros a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges anteriors al 1980

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aconseguit un ajut d’1.173.428 euros per destinar a la conservació, reparació i millora de l’eficiència energètica d’edificis d’ús residencial construïts abans de l’any 1980.

Aquesta important quantitat de diners prové del Programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri que preveu el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat pels fons europeus Next Generation.
La regidora d’Habitatge, Anna Bonada, ha explicat que com a pas previ a la concessió d’aquest ajut, l’Ajuntament va presentar una proposta d’actuació al programa d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). D’acord amb els requisits de la convocatòria, es van definir els àmbits i els conjunts d’habitatges del municipi que es podien acollir als ajuts.
En concret, han de tractar-se d’habitatges plurifamiliars construïts entre els anys 1950 i 1980. Aquestes promocions són les que presenten unes condicions més deficients i greus carències tèrmiques i d’instal·lacions. A més, poden assolir una gran millora amb inversions relativament importants a diferència dels habitatges anteriors a 1950.

Habitatges que es poden acollir als ajuts
A partir de la diagnosi del Pla Local d’Habitatge, l’Entorn Residencial de Rehabilitació Programada (ERRP) de Torroella de Montgrí conté 7 promocions immobiliàries i 146 habitatges; i el de l’Estartit conté 11 promocions i 211 habitatges que poden realitzar-se actuacions de rehabilitació.
La delimitació de l’ERRP, amb la memòria descriptiva de l’àrea urbana i la memòria de viabilitat de les propostes de rehabilitació era el primer pas per poder presentar-se posteriorment a les convocatòries de subvencions per tal de finançar la rehabilitació d’edificis.
Un cop aprovada la proposta presentada per l’Ajuntament a la convocatòria, gestionada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’ha concedit a Torroella de Montgrí i a l’Estartit una reserva de 1.173.428,00 euros (513.226,53 per destinar al 2022 i 660.201,47 per al 2023).
Les propostes d’actuacions subvencionables podran presentar-se a la convocatòria que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya publicarà properament.
La regidora d’Habitatge, Anna Bonada, ha explicat que en breu s’informarà les persones, comunitats, així com amb agents del territori sobre com accedir a aquests ajuts. En aquest sentit, assegura que ens trobem davant d’una gran oportunitat per tal de millorar conjunts residencials deficients i millorar la qualitat de vida de moltes persones.

Actuacions subvencionables, objectius i exclusions
Els edificis han de ser d’ús residencial. Poden accedir a les subvencions les juntes de propietaris, les agrupacions de juntes de propietaris i els propietaris únics.
Seran subvencionables les actuacions de:
– Millora o rehabilitació d’edificis d’ús predominantment residencial per habitatge, unifamiliars o plurifamiliars, sempre que s’obtingui almenys un 30% d’estalvi del consum d’energia primària no renovable.
– Urbanització, reurbanització o millora de l’entorn físic complementàries al desenvolupament de les actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis residencials.
– Prestació de serveis d’oficina de rehabilitació, del tipus “finestreta única” que en faciliti la gestió.

Propera convocatòria d’ajuts
Està previst que la convocatòria s’obri abans de finals d’any, moment en el qual es coneixeran els requisits específics i la documentació que hauran de presentar les comunitats de propietaris ubicades en els ERRP que vulguin acollir-se a la subvenció.
El percentatge subvencionable variarà segons l’estalvi energètic. Cobrirà entre el 40 i el 80% de la reforma, excepte en casos de vulnerabilitat econòmica, que es podrà concedir una subvenció addicional fins arribar al 100%
Per poder acollir-se a la convocatòria, s’hauran de complir determinades característiques constructives i de qualificació energètica dels edificis.
L’Ajuntament també ha acordat cofinançar amb 500 euros cada habitatge rehabilitat.

Tags: ajudes, Ajuntament de Torroella de Montgrí, convocatòria, eficiència energètica, fons europeus, habitatges, L'Estartit, rehabilitació, serveis, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Millores a l’enllumenat públic de la plaça dels Esports de Palafrugell
Notícia següent
Palamós acollirà la primera edició de les Jornades ONES per a noves empreses i startups

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes