L’Ajuntament de Torroella posa en marxa una borsa municipal de mediació de lloguer a Torroella i a l’Estartit

Torroella de Montgrí / L’Estartit

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat en marxa un servei gratuït de gestió i mediació entre persones propietàries i llogateres, amb l’objectiu d’augmentar l’oferta de lloguer a preus moderats i mobilitzar el parc de pisos desocupats.

Des del nou servei es pretén proporcionar la màxima confiança en el procés de contractació garantint el cobrament, el bon ús dels habitatges i negociant rendes de lloguer a preu assequible.
Per donar les màximes garanties a les persones propietàries, el contracte es farà directament amb l’Ajuntament, que posteriorment adjudicarà l’habitatge a les persones llogateres inscrites a la borsa. L’adjudicació es farà en base a uns criteris i prioritats de perfil d’usuari reflectits en un reglament en fase de redacció que s’aprovarà en breu.
Aquesta setmana arrenca la implementació del nou servei amb l’execució d’una primera fase que consistirà en la campanya de difusió per a la captació d’habitatges.
La borsa s’adreça a persones i unitats de convivència amb ingressos de fins a 4 vegades l’IRSC (Indicador de renda de suficiència de Catalunya), un barem que permet que s’hi pugui acollir un nombre important de persones, no només les més vulnerables.
A banda de la garantia del cobrament del lloguer, a les persones propietàries que incorporin els seus habitatges a la borsa se’ls ofereix un ampli ventall d’avantatges: sistema de cobertures per sinistre en matèria de multirisc, defensa jurídica, bonificació pràcticament total de l’IBI, avançaments per a la rehabilitació i petites reformes d’adequació inicial i acompanyament i suport en l’accés a subvencions de la Generalitat, entre d’altres.
Jordi Roura, regidor d’habitatge, explica que aquest nou servei vol donar resposta a una necessitat urgent de resoldre al municipi, atesa la manca d’oferta d’habitatge de lloguer, especialment a preus moderats. Des de fa anys existeix un desajust molt acusat entre les expectatives de l’oferta i les necessitats de la demanda, és a dir, entre el preu que es demana i el que s’està disposat a pagar. En l’actual règim de preus, la majoria de persones demandant d’habitatge no poden accedir al mercat lliure, ja que no disposen dels ingressos suficients.
Roura també argumenta que amb el nou servei es vol «facilitar l’equilibri entre les diverses formes de tinença d’habitatge i el manteniment sostenible del parc d’habitatges, així com la millora en les polítiques d’integració i de composició sociocultural del municipi.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, borsa, habitatge, L'Estartit, lloguer, mediació, serveis, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Palamós adverteix els ciutadans de la detecció d’estafes telefòniques
Notícia següent
L’Oncolliga atén 2.223 persones entre malalts de càncer i familiars a les comarques gironines, el 68% de les quals són dones

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes