L’Ajuntament de Torroella promou una comunitat energètica local a la qual s’hi podrien connectar fins a 54 llars

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d’una comunitat energètica local (CEL) amb l’objectiu de fomentar l’autoconsum compartit amb la ciutadania a partir d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’Espai Ter.

Aquesta instal·lació donarà servei a diferents equipaments municipals i s’hi podran acollir, de moment, fins a un màxim 54 llars situades en un radi de 1.000 metres de l’Espai Ter.
La instal·lació de l’Espai Ter tindrà 90 mòduls d’una potència de 400 W cadascun amb una potència pic total de 36 kWp  i una potència nominal de 30 kW. Podrà generar fins a 50.725 kWh a tota la comunitat. Del total produït, un 15 % es destinarà al Museu de la Mediterrània i un 7 % a la Biblioteca Pere Blasi. L’Espai Ter ja té instal·lació sola pròpia, per la qual cosa només se’n reservarà un 0,1%. La resta de l’energia generada es distribuirà entre la ciutadania i se’n reservarà un 39 % per a llars vulnerables. La CEL té capacitat per oferir servei de 28 kWp a les llars domèstiques. Segons el nombre de sol·licituds rebudes donarà servei a 54 llars a raó de 0,5 kW per a cadascuna o 28 llars a raó de 1kW per cadascuna.
En aquests moments s’està redactant el projecte tècnic i planificant les tasques per crear la comunitat i fer difusió per arribar als usuaris potencials que se’n podrien beneficiar. La comunitat ha d’estar plenament operativa abans del mes de setembre de 2023.
La regidora de Medi Ambient, Pilar Valls, explica que “l’Ajuntament vol tenir un paper actiu fomentant la transició energètica. En aquest sentit, la creació d’una comunitat energètica és una magnífica eina cap a un model sostenible i solidari, que al mateix temps permet als ciutadans sentir que formen part del canvi de model”.

Estalvi energètic
Les comunitats energètiques de renovables permeten reduir els costos tant d’edificis i equipaments públics com dels usuaris privats amb estalvis mitjans des del primer dia que poden situar-se entre el 20 i el 40 %. També permeten dinamitzar l’economia local i avançar en els objectius de descarbonització, reduint les emissions de CO2. Així mateix, fomenten el benestar i la salut.
L’Ajuntament destinarà prop de 70.000 euros a aquest projecte i disposa d’una subvenció de 36.000 euros, de la Diputació de Girona, a través del Pla a l’Acció (convocatòria any 2022).
Les persones interessades a formar part de la primera comunitat energètica local de Torroella de Montgrí es poden adreçar a:
Àrea de Medi Ambient
C/ de l’Hospital, 18 (Can Mach) 17257 Torroella de Montgrí.
jbras@torroella-estartit.cat.
Telèfon: 972758112.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, autoconsum, comunitat energètica, energia solar, energies renovables, Espai Ter, medi ambient, serveis, societat, Torroella de Montgrí, transició energètica
Notícia anterior
Un nen de 2 anys resulta ferit greu en un atropellament a Palafrugell
Notícia següent
Palamós posa a disposició de la ciutadania el servei de cotxe elèctric compartit

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes