L’Ajuntament enllesteix les obres de la xarxa ciclista entre els nuclis de Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni.- Els treballs d’execució del projecte de xarxa ciclista entre els nuclis de Calonge i de Sant Antoni estan a punt de finalitzar.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni destina 82.543,46 € a aquest projecte de xarxa ciclista que ha de permetre millorar la connexió dels carrils per a bicicletes, les xarxes ciclistes i les vies verdes existents, a fi de vetllar per una mobilitat sostenible i a més de facilitar la connexió amb altres vies ja existents fora del terme municipal. Les actuacions, doncs, permetran també millorar la mobilitat intermunicipal entre els termes municipals de Castell-Platja d’Aro i Palamós. Les obres, que van començar a finals de l’any passat, van ser adjudicades a l’empresa Girod Service SL.
El Projecte de xarxa ciclista entre els nuclis de Calonge i Sant Antoni complementa el Projecte de via verda entre els nuclis urbans de Castell-Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge, promogut per part del Consorci de les Vies Verdes de Girona. Té un itinerari aproximat de 6,7 km de longitud, i està dissenyat perquè la major part del recorregut discorri per camins, vorals de carrers i carrils bici ja existents, a excepció d’alguns trams de nova creació, que es crearan en espais ja disponibles. Actualment, la connexió a peu o amb bicicleta entre les poblacions dels nuclis de Sant Antoni de Calonge, Torrevalentina i Calonge es realitza majoritàriament per l’avinguda de la Unió. La xarxa ciclista s’inicia on finalitza la via verda, pròxima al pas subterrani existent a l’avinguda Andorra. La connexió amb el terme de Palamós també permetrà donar-li continuïtat a la via verda de Palamós a Palafrugell existent. També es facilitarà l’accés dels usuaris de la via, al nucli de Calonge, on es realitzarà una zona de parada.
La construcció d’una xarxa ciclista que connectarà amb la via verda, enllaçarà els nuclis de Platja d’Aro del terme municipal Castell-Platja d’Aro i el nucli de Sant Antoni, del terme municipal Calonge-Sant Antoni, amb el nucli de Calonge. Posteriorment, la via permetrà tornar a l’altre costat de Sant Antoni de Calonge, on existeix, en el límit de terme amb Palamós, la zona esportiva mancomunada entre Palamós, Vall-llobrega i Calonge-Sant Antoni. A més de ser un itinerari de connexió d’altres vies ciclistes i d’unió amb els nuclis de Torrevalentina, Calonge i Sant Antoni, permetrà arribar a zones escolars (CEIP Pere Roselló, CEIP La Sínia i l’IES Puig Cargol), zones esportives (MES Gavarres, Camp de Futbol Calonge, Camp de Futbol Sant Antoni, pavelló de Calonge, pavelló de Sant Antoni), zones verdes amb activitats (Parc Mòbil Sínia, Zona millora mobilitat PAEC i pista polivalent Sant Antoni Est) i el Palau Firal. L’itinerari permetrà que una tipologia molt variada d’usuaris, no motoritzats, gaudeixin d’un espai de lleure i a la vegada millorar la qualitat dels seus desplaçaments, contribuint així amb la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle.

Tags: Calonge i Sant Antoni, carril bici, ciclisme, connexió, equipaments, esports, finalització, mobilitat, obres, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Mishima, El Pony Pisador, Miqui Puig, Albert Guinovart i The Sey Sisters, al festival Istiu de Castelló d’Empúries
Notícia següent
La begurenca Maria Morera guanya el Premi Gaudí a millor protagonista femenina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes