L’Ajuntament facilita la connectivitat als alumnes de Torroella i de l’Estartit en situació de vulnerabilitat digital

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contribuït a la millora de la connectivitat a Internet a 160 alumnes del municipi que es troben en situació de vulnerabilitat digital.

Els centres educatius i l’Ajuntament han intensificat els contactes les darreres setmanes per coordinar esforços i fer possible la represa telemàtica del tercer trimestre escolar sense exclusions entre l’alumnat per manca de recursos. Per aquest motiu, les direccions de l’Escola Guillem de Montgrí, l’Institut de Torroella i l’Escola Portitxol, de l’Estartit van fer un llistat per identificar les famílies que no tenien connexió, ni recursos digitals que permetessin als seus fills i filles seguir el curs escolar un cop s’ha confirmat que no es reprendran les classes presencials.
En aquest sentit, l’aportació de l’Ajuntament ha estat la de gestionar la connectivitat. Inicialment es va habilitar una partida per a aquesta finalitat, però finalment s’han aconseguit 160 targetes SIM sense cost gràcies a les implicació de diverses empreses tecnològiques. Per un costat,Vodafone, l’operador a qui l’Ajuntament té contractada la telefonia municipal de la corporació, ha cedit 110 targetes en el marc de la seva política de responsabilitat social corporativa. Per altra banda, l’empresa Mobile World Capital Barcelona, organitzadora del Mobile World Congress y el  4YFN, n’ha cedit mig centenar,  30 de les quals provenen de l’operador Parlem i 20 de Vodafone.
La regidora d’Ensenyament, Anna Company, recorda que “aquesta crisi ha posat de manifest i intensificat la bretxa digital que existeix entre aquelles famílies que disposen de recursos econòmics per tenir dispositius o dades suficients i les que no”. Per aquest motiu, creu que “les administracions públiques tenen l’obligació de vetllar per mitigar aquest greuge comparatiu”. Recorda, entre d’altes coses, l’esforç que s’ha fet des de l’Ajuntament per resoldre el deficient cablejat amb fibra òptica que hi havia al municipi, una situació que els darrers mesos ha millorat moltíssim i s’està posant de manifest com especialment útil en aquests dies de confinament.

Agraïments a les companyies i al professorat
Company vol agrair, en nom de l’Ajuntament, l’EMD de l’Estartit i els centres educatius el gest de generositat per part de les empreses que han cedit aquestes 160 targetes SIM amb dades. També vol reconèixer l’esforç del professorat i dels centres perquè no és fàcil passar de la docència presencial a la telemàtica i al teletreball en pocs dies i de manera tan sobtada.
El repartiment de les targetes a Torroella de Montgrí el faran a domicili, a partir de la setmana vinent, el grup de joves de la xarxa de voluntariat que s’ha creat arran de la crisi del coronavirus. A l’Estartit serà la Policia Local qui les lliurarà a les famílies.

Tags: confinament, coronavirus, curs escolar, educacio, ensenyament, escoles, infants, serveis, societat, solidaritat, tecnologia, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
540 persones hospitalitzades a les comarques gironines per coronavirus, 71 en estat greu
Notícia següent
Compte solidari de l’Ajuntament de Santa Cristina a iniciativa popular

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes