L’Ajuntament finalitza les obres de la nova biblioteca de l’Estartit

Torroella de Montgrí / L’Estartit.- El Ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar dijous al vespre la cessió de la nova biblioteca de l’Estartit a l’EMD, un cop culminats els treballs d’adequació, instal·lació del mobiliari i senyalització. També es va aprovar el traspàs de la plaça de la plantilla corresponent a tècnic/a auxiliar de la biblioteca de l’Estartit.

Aquest és el pas previ per tal que el nou equipament, emplaçat a la primera planta de l’edifici de serveis del carrer Eivissa, número 30, es pugui obrir al públic. Les obres han anat a càrrec de l’Ajuntament, que hi ha invertit prop de 575.000 euros, i la posada en marxa i gestió del dia a dia anirà a càrrec de l’EMD.
El nou equipament funcionarà com un potent vertebrador i dinamitzador de l’activitat cultural de l’Estartit. Ocupa un ampli espai en forma de L oberta, d’uns 450 metres quadrats, que estaran distribuïts en diferents àmbits:
– Sala polivalent per a xerrades, cursos, presentacions, etc.
– Recepció i espai infantil.
– Zona d’estudi  i de consulta, ordinadors i espai de diaris i revistes.
– Zona de serveis, magatzem,  oficines, etc.
– Planta altell per a magatzem i dipòsit.
Com a fet singular, cal remarcar que custodiarà el fons històric i les col·leccions del periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino. Es tracta d’una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país, que inclou material sonor, llibres, revistes, diaris, entrades, vídeos i fotografies recopilades al llarg dels anys. Tothom que ho desitgi el podrà consultar.
Segons ha expressat la regidora de Cultura, Roser Font: “La biblioteca de l’Estartit forma part de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya i ara, amb la nova instal·lació, molt més àmplia i moderna, podrà donar resposta molt millor als nous reptes d’una societat vertiginosament canviant, garantint l’accés democràtic a la cultura i al coneixement, fomentant l’hàbit i el gust per la lectura a totes les edats i aportant a la població de l’Estartit una oferta integral d’informació, formació, cultura i lleure. Treballarem conjuntament amb l’EMD de l’Estartit perquè això sigui una realitat ben aviat”.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, biblioteca, cessió, cultura, equipaments, inversions, L'Estartit, obertura, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Museu d’Art de Girona mostra els orígens de la Costa Brava a través de la pintura
Notícia següent
VIIIè aniversari del bateig dels Minyons de Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes