L’Ajuntament i els càmpings de Torroella i l’Estartit reforçaran la col·laboració per incrementar la recollida de la brossa orgànica

Torroella de Montgrí / L’Estartit.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha estat beneficiari d’una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), emmarcada en el projecte “Foment de la recollida selectiva de residus municipals”, dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, que està finançat per la Unió Europea-Next Generation 2023.

L’objecte d’aquesta subvenció és finançar actuacions que contribueixin al foment de projectes més eficients de millora de la recollida selectiva de les diferents fraccions dels residus municipals, des d’una perspectiva de l’economia circular, per contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals.
Al consistori torroellenc li ha estat atorgada una subvenció de 52.905,44 euros per finançar les actuacions que portarà a terme durant el 2024 i que se centren, bàsicament, en la recollida selectiva de la fracció orgànica de càmpings i en el foment de la recollida selectiva d’olis vegetals usats i residus tèxtils a càmpings i ciutadania.
La voluntat municipal és la d’aconseguir poc a poc els objectius que marca la Llei de Residus vigent i les directives europees que insten als municipis a recollir el 50 % dels residus de forma selectiva i el 15 % destinats a la preparació per a la reutilització per al 2035, fomentant així l´economia circular.
Per tant, l’objectiu final és reduir les tones dipositades a l’abocador, en especial pel que fa als residus orgànics i reduir així, les emissions de gasos amb efecte hivernacle i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.
D’altra banda, l’Ajuntament engegarà a l’estiu una campanya de comunicació i sensibilització, amb una durada de 2 anys, destinada principalment a la ciutadania, comerços, grans generadors, centres educatius, habitatges d’ús turístic, etc.  per fomentar la recollida selectiva i les actituds cíviques.

Tags: agencia de residus, Ajuntament de Torroella de Montgrí, càmpings, fons europeus, L'Estartit, medi ambient, recollida selectiva, serveis, societat, sostenibilitat, subvenció, Torroella de Montgrí, turisme
Notícia anterior
L’Escala estudiarà la influència de la cultura grega en la 6a edició de Vila del Llibre
Notícia següent
Els dies 9, 10 i 11 de febrer torna el Carnaval de Begur

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes