Torroella de Montgrí / L’Estartit.- El proper 19 de maig s’obre el període d’inscripcions i sol·licituds de beques al programa de casals d’estiu que coordinen l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses locals.
La regidora de Joventut, Anna Company, ha explicat que “com ja s’ha fet els darrers dos darrers anys, no es programarà el casal municipal i els esforços es destinaran novament a democratitzar al màxim les possibilitats que tots els nens i nenes puguin escollir i participar en el casal que prefereixin en funció del que més els hi agradi, sense que la qüestió econòmica no en sigui una limitació o impediment”. Amb aquesta finalitat, des de l’Ajuntament i l’EMD s’han articulat un seguit d’ajuts que es poden sol·licitar en el moment de formalitzar la inscripció. El període de matriculació es tancarà el 20 de juny.
Company també assegura que “és una iniciativa ambiciosa que pretén empoderar els nostres infants i joves, fent-los partícips en l’elecció del recurs que més els convingui, potenciant les seves competències personals i la seva capacitat de prendre decisions”.
L’Ajuntament i l’EMD han editat una guia que es pot consultar en línia a https://bit.ly/38CXvAW on es recullen més d’una trentena de propostes de les empreses, entitats i associacions culturals, esportives i formatives d’estiu que s’ofereixen per a infants i joves a Torroella i a l’Estartit. D’aquesta manera, s’aglutina en un sol recurs l’ampli ventall d’activitats que tenen a l’abast. Aquesta oferta de lleure està categoritzada per edats, per facilitar a les famílies la tria del casals més idoni per les seves necessitats.
La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, argumenta que “els temps han canviat molt i l’oferta de lleure i esport ha de canviar per adaptar-s’hi. Els nostres infants i joves tenen gustos i habilitats molt diferents, i és evident que una única proposta no pot ser adequada per a tothom. És per aquest motiu que s’ha apostat per crear un catàleg conjunt amb l’oferta global de recursos educatius, esportius i de lleure que s’ofereix al municipi, amb la intenció d’oferir un ventall d’activitats molt divers per tal que tothom hi pugui trobar la que més li convingui”.
Per altra banda, Mariví Martínez, vocal de Cultura, Festes, Esports i Joventut de l’EMD, argumenta que la valoració dels darrers dos anys ha estat molt positiva i es constata que la mesura ha servit per democratitzar l’accés als casals i garantir una oferta equitativa i de qualitat. D’altra banda, amb aquest canvi d’estratègia també es dona suport institucional a l’activitat d’entitats i empreses locals dedicades al lleure, l’educació o l’esport. Martínez també recorda que és un projecte tranversal, de col·laboració entre àrees, Ajuntament i EMD i té la voluntat de ser una plataforma que inclogui totes les propostes formatives anuals al projecte Aprenem 365.