L’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala acull la mostra “Que le ciel t’entende!” de Mario Pasqualotto

L’Escala.- L’exposició “Que le ciel t’entende!” de Mario Pasqualotto, és una nova col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala i la Fundació Vila Casas; s’inaugura dissabte 3 de juny a les 12 hores i es podrà visitar fins al 22 d’agost.

“Que le ciel t’entende!” (Que el cel t’escolti!) de Mario Pasqualotto (Barcelona, 1953) esdevé un assaig visual entorn de la desigualtat, el fanatisme religiós i el canvi climàtic, temàtiques abordades des de la poètica de l’art pobre en la qual s’inscriu la seva expressió plàstica. L’exposició, comissariada per Natàlia Chocarro, acull obres inèdites i una instal·lació realitzada i produïda per l’Ajuntament de l’Escala. Aquesta serà la quarta exposició fruit del conveni de col·laboració signat el juliol de 2020 entre l’Ajuntament de l’Escala i la Fundació Vila Casas.

Amb una dilatada trajectòria, Pasqualotto ha explorat diversos materials com ara el coure, el plom, el plàstic o el paper, suports que, juntament amb la literatura, li han permès crear una obra a mig camí entre la realitat i la ficció, entre allò que l’ull percep i allò que veiem realment. La present proposta expositiva acull una selecció d’obres pertanyents a diferents sèries sobre paper: La naturalesa odia la línia recta, inspirada en l’escriptor portuguès Teixeira de Pascoaes; El nom de Déu és femení; Cross de Clou; i la instal·lació escultòrica que dona títol a la mostra i que evoca l’èxode dels pobles.
En la bellesa de les formes orgàniques i sinuoses de les diferents sèries que aplega l’exposició, Pasqualotto fa quelcom d’extraordinari, transforma el patiment que exhala al món en una poètica del silenci. En atansar-nos a les seves obres ens adonem que contenen l’alè de l’existència i la memòria de l’experiència, que són, en definitiva, fragments d’una altra realitat que, sense pertànyer-nos, interpretem com a pròpies.
L’artista explora les possibilitats de la matèria per combinar magistralment la intangibilitat del pensament amb la tangibilitat de l’objecte, una sincronia harmònica capaç de recrear poètiques visuals fonamentades en els principals conflictes que assetgen el nostre temps.

Tags: Alt Empordà, art contemporani, cultura, exposició temporal, Fundació Vila Casas, L’Escala, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Consell Comarcal se suma a la campanya adreçada al turisme amb l’objectiu d’incentivar l’estalvi d’aigua durant la seva estada
Notícia següent
Una quarantena de participants a la II Caminada del Peix de Roca de Begur

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes