L’alumnat d’I4 del Guillem de Montgrí s’apropa i experimenta amb l’art contemporani al Museu de la Mediterrània

Torroella de Montgrí.- Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una col·laboració entre el centre educatiu i el Museu de la Mediterrània.

L’activitat es va iniciar el 19 de gener i està conduïda per l’artista local Mar Serinyà. El projecte artístic i pedagògic porta per títol “Quan el riu parla” i pretén apropar els infants a les pràctiques artístiques contemporànies amb la descoberta del riu Ter com a fil conductor.
L’activitat es desenvolupa en dues parts en les quals l’alumnat hi participa en grups reduïts. La primera consisteix en una visita al riu i al seu entorn natural, i posteriorment, inspirant-se en la visita, l’alumnat desenvolupa la seva creativitat, de manera lliure, a través de diferents disciplines, com l’acció performàtica, el dibuix, l’escultura o la música, a la sala Espai Montgrí, del Museu. D’aquesta manera, tots ells poden experimentar i desenvolupar-se com a creadors.
A banda de Mar Serinyà, durant aquest procés també es compta amb la col·laboració de l’artista artesà sonor, Marc Misarachs. Ell acompanya en algunes sessions als infants posant so al riu a través de diferents sonoritats que genera amb instruments que construeix ell artesanalment.
L’experiència finalitzarà amb una exposició a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània, que es podrà visitar entre el 14 de febrer i l’1 d’abril.

Aliança escola-museu
Aquesta aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània s’emmarca dins el programa d’Innovació Educativa “araArt” del centre educatiu. Aquest té la finalitat de fomentar i posar en valor projectes artístics que es porten a terme en el si del centre, en col·laboració amb una escola artística, un equipament cultural, o institucions, entitats i associacions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant.
Amb aquesta activitat s’inicia una aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània per treballar les pràctiques artístiques contemporànies per posar en contacte directe art, educació i museu. Es pretén propiciar que els infants descobreixin els processos de la creació contemporània a partir del contacte amb un artista professional, i que visquin l’art a partir de l’experiència pròpia. També es volen generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques del infants, i establir una col·laboració entre museu i escola.
Aquesta aliança se suma a la que l’Escola Guillem de Montgrí manté des de fa quatre cursos per impulsar l’exitós projecte “Connectats pel teatre” amb l’Auditori Teatre Espai Ter.

Tags: aliança, art contemporani, creació, educacio, escola, infants, Museu de la Mediterrània, pedagogia, projecte educatiu, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Begur obrirà la licitació del POUM
Notícia següent
Carnaval de Sant Feliu de Guíxols: crònica i resultats

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes