L’amazona vinculada amb Santa Cristina, Sarah Prieto, competirà a nivell de Catalunya

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- Futbol, bàsquet, ciclisme, atletisme, tennis, golf, equitació, són alguns dels esports en que la mainada comença a practicar perquè volen fer el que fan els pares, perquè hi van les amistats… I a mesura que van creixent van desenvolupant aptituds cap a l’esport determinat o l’acaben deixant.

Sarah Prieto i Font confessa que ja des de ben petita sentia admiració pels animals però la passió per a l’equitació la va descobrir als 5 anyets quan en una fira del seu poble els seus pares la van portar a fer un passeig dalt d’un poni. A partir de llavors la van apuntar a l’hípica PoniClub Girona “La Ponderosa” i va començar a practicar totes les disciplines fins que va arribar als salts d’obstacles.
Sarah, que té 12 anys i està estretament vinculada amb la població de Santa Cristina, després de passar per una segona hípica on va començar a treballar els salts d’obstacles, actualment entrena dos dies a la setmana a l’hípica Bosquerós de Serinyà. Tot i que sovint hi va més dies per poder estar amb el poni, raspallar-lo, fer-lo córrer… per crear vincle entre l’amazona i el poni. I és que és fonamental, els dos han de treballar en un mateix sentit. Per aconseguir-ho, la Sarah explica que cal paciència, confiança amb sí mateixa i amb l’animal,… i afegeix, “si jo estic nerviosa el poni ho nota”.

A la temporada 2022-23 la Sarah Prieto va ser campiona de la lliga ACEEGI en la disciplina de salts d’obstacles 0,80m. Gràcies a aquest premi, en la propera temporada compaginarà la lliga ACEEGI amb la competició a nivell de Catalunya. De la lliga provincial a la catalana és el primer salt d’obstacle aconseguit de la jove amazona per arribar al seu objectiu, poder concursar a nivell nacional i internacional. Ja que és molt conscient que l’equitació és un esport d’elit, agraeix l’esforç que fa la seva família i sobretot l’aportació desinteressada que va fer l’hostal Barnés de Santa Cristina durant la temporada passada.
Aquest mes de setembre, la Sarah Prieto començarà a competir a nivell de Catalunya, i resta a l’espera que algun patrocinador l’ajudi a fer realitat el seu objectiu. Per molts salts d’obstacles reeixits, Sarah!

Tags: campionat de Catalunya, competició, equitació, esports, patrocinadors, Santa Cristina d'Aro, societat
Notícia anterior
Pals també tindrà un servei de canguratge gratuït
Notícia següent
12a convocatòria del premi de recerca local Jordi Comas de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i 1a edició al millor treball de recerca de batxillerat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes