L’Arxiu Municipal de Roses celebra el Dia Internacional dels Arxius amb una mostra de documents

Roses.- El proper dimecres 9 de juny, en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Municipal de Roses oferirà una mostra i visita comentada d’alguns documents donats o cedits per ciutadans i ciutadanes al llarg dels anys 2020 i 2021.

D’aquesta manera es vol fer difusió de la tasca de l’AMR per preservar la documentació de la població i de l’ús que té per part dels investigadors, estudiants i ciutadans.
L’activitat tindrà lloc a la casa Rahola Berga, futura seu de l’Arxiu Municipal, a les 19 hores de dimecres 9 de juny. Per participar-hi cal fer reserva prèvia trucant a l’Arxiu (972 15 14 86).
El Dia Internacional dels Arxius se celebra arreu del món coincidint amb la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948.
L’objectiu d’aquesta jornada és explicar el paper clau que desenvolupen els arxius com a garants de la seguretat i la transparència de les actuacions de l’Administració, com a promotors de la preservació de la memòria històrica i com a protectors del dret de la ciutadania a accedir a la informació i al coneixement, tal com va posar de relleu la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO l’any 2011.

Tags: Alt Empordà, arxius, cultura patrimoni, dia internacional, documentació, exposició, historia, Roses, societat, visita guiada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El fITM de la Bisbal, consolidat als exteriors del Terracotta Museu, presenta el seu cartell més ambiciós
Notícia següent
Sisè aniversari de la creació de l’associació de voluntaris/àries de Protecció Civil de la Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes