L’arxiu municipal de Santa Cristina inventaria 50 fotografies de can Codolar

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- Durant algunes dècades, la família Arenas, de Mataró, passava els estius a can Colodar. Un mas de grans dimensions que actualment es troba en estat ruïnós, al massís de l’Ardenya, al terme de Solius.

L’estada d’aquesta família ha quedat testimoniada amb una col·lecció de fotografies que Jordi Arenas i Clavell, membre de la família i artista, conservava fins que en va fer donació al Museu Arxiu de Santa Maria de Marató. Al tractar-se de fotografies relacionades amb el terme municipal de Santa Cristina d’Aro, el mes de setembre de l’any passat, Nicolau Guanyabens i Calvet, en representació del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, en va fer donació a l’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro.
Aquesta setmana, l’Arxiu Municipal de Santa Cristina ha acabat d’inventariar-les. En total són 50 fotografies, en suport paper, que cronològicament van des de l’any 1900 al 1981. La majoria d’aquestes fotografies, 30, són del mas Codolar, altres, 9 concretament, són fotos de paratges emblemàtics del  massís dins el terme de Santa Cristina, com per exemple Montclar, Sant Baldiri, Plana Basarda, etc. La resta, 11, testimonien les sortides que la família Arenas feia per l’entorn: Sant Grau (Tossa de Mar), Sant Pol (Sant Feliu de Guíxols), Llafranc (Palafrugell), fins i tot n’hi ha de localitzacions que es desconeixen. Les temàtiques principals d’aquestes fotografies són de masies de l’entorn quan l’agricultura i el treball als boscos els donaven vida fins a l’arribada del turisme, les platges i els vehicles, passant pel paisatge, les ermites, les festes populars que s’hi celebraven…
Amb aquesta donació, l’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro amplia el seu fons fotogràfic i agraeix al Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró i a la família Arenas.

Tags: Ardenya, arxius, cultura patrimoni, donació, fotografies, inventari, masia, Santa Cristina d'Aro, segle XX, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro dissenya cinc àmbits d’acció en solidaritat amb Ucraïna
Notícia següent
La Generalitat destina 10 MEUR a un pla de xoc per reduir en tres anys els danys que causa la superpoblació de senglar

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes