L’Associació Gent del Ter i Llorenç Massaguer, promotor de la Sala Mariscal, Medalles de Montgrí 2021

Torroella de Montgrí.- L’Associació Gent del Ter i Llorenç Massaguer, propietari i promotor de la popular Sala Mariscal, de l’Estartit, seran distingits enguany amb la Medalla del Montgrí.

Aquest és el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament en reconeixement a les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. La concessió de les medalles del 2021 es va aprovar ahir en el Ple municipal.
L’acte institucional de lliurament se celebrarà, com és tradició, el 24 d’agost, la vigília de Sant Genís, en el marc dels actes de la festa major de Torroella de Montgrí, durant un acte institucional que es farà a l’Auditori Teatre Espai Ter, a les 19.30 hores (entrada gratuïta amb reserva prèvia a www.sant-genis.cat).

Associació Gent del Ter
Entitat sense ànim de lucre nascuda al 2001 a partir de membres del municipi que, pertanyent a diferents entitats ambientals i de protecció del territori, van decidir al seu moment centrar el seu esforç i la seva escomesa a la zona del Baix Ter. La seva línia d’actuació, indispensable per a la salvaguarda del patrimoni viu del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, és la recerca, difusió i conservació dels elements del patrimoni natural i cultural d’aquest territori, tot establint una línia indissociable entre ambdós marcs i promovent la seva protecció i vigilància activa, fins i tot a través de la denúncia quan ha estat necessari. Tot abordant de forma transversal problemàtiques medi ambientals, així com aspectes de la cultura local i tradicional, durant els seus 20 anys d’història han participat en nombroses campanyes i taules de treball per aportar el seu coneixement i visió amb l’objectiu de millorar la governança i la presa de decisions locals, tant des de l’àmbit del Tercer sector com des de l’Administració.

Llorenç Massaguer Sánchez
Propietari de la coneguda i concorreguda sala musical Mariscal de l’Estartit, nascut a l’Estartit, és un dels principals i primers promotors de la programació regular de música en viu, no només al nostre municipi i territori, sinó a tot Europa. Des que va obrir el seu local al 1979 amb el nom CIAM-AJN (que significa “en qualsevol moment” en esperanto), passant després pel club Rainbow, la seva passió per la música, així com voluntat de divulgació i transformació a partir d’aquest art universal, l’han portat a programar a dia d’avui més de 7.000 concerts. Rock internacional amb tocs de punk, heavy i progressiu, però sobretot molt de rock en català, del qual se’l considera un actiu protagonista, són els estils musicals més programats a la seva sala i que han fet les delícies d’un públic afortunat de poder gaudir d’una oferta musical i de lleure nocturn de primer nivell.

Tags: activitats culturals, Ajuntament de Torroella de Montgrí, concerts, cultura patrimoni, Gent del Ter, medalles, música, reconeixement, Sala Mariscal, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Campanya de donació de sang a Sant Feliu de Guíxols
Notícia següent
L’Ajuntament de Palafrugell tanca les platges del municipi d’11 de la nit a 6 de la matinada després de quedar fora del toc de queda nocturn

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes