L’Empordanet a escena arranca l’edició 2021 amb més força que mai

Verges.- El cicle de teatre familiar “Empordanet a Escena” interromput al 2019 per les restriccions de la Covid-19, es programa el darrer trimestre de l’any repescant actuacions que havien quedat anul·lades.

Aquest dijous s’ha presentat a l’Ajuntament de Verges el cicle “Empordanet a escena” que arriba ja a la seva quarta edició. El proper 12 de setembre es donarà el tret de sortida a la nova edició del cicle que recull alguns dels espectacles que van haver-se d’anul·lar a causa de la pandèmia. El programa contempla 7 actuacions a municipis diversos de l’Empordà com són Rupià, Bellcaire, Albons, Foixà, La Tallada, Verges o Colomers. Pel 2019 hi havia programats 11 espectacles que havien de representar-se entre el gener i el maig però alguns van haver d’anul·lar-se pel decret d’estat d’alarma i el confinament.
Pel director del cicle, Pep Vila, “l’any passat l’edició va veure’s estroncada per l’arribada de la pandèmia, enguany proposem una programació que, a banda de resoldre totes les demandes en matèria de sanitat que marca el Procicat, recull els espectacles que vam haver d’anul·lar. Això no obstant, el calendari està supeditat a l’evolució de la situació sanitària”.
El tret de sortida és el 12 de setembre a Rupià, on es podrà veure “Set up” (Los Barlou), al que seguiran el 26 de setembre a Bellcaire “L’endrapasomnis” (Teatre al Detall), el 3 d’octubre a Albons “La gallina dels ous d’or” (Zum-Zum Teatre), el 17 d’octubre a Foixà “Home” (Cris-Is), el 31 d’octubre a La Tallada “Nymio” (Zero en Conducta), el 14 de novembre a Verges “Absurd” (Circ Vermut) i el 21 de novembre a Colomers “Sabates noves” (Tian Gombau, L’home dibuixat).

L’Empordanet a Escena proposa una programació estable de teatre familiar, organitzada conjuntament amb els diferents municipis que conformen la comunitat educativa de l’Institut Escola Francesc Cambó. Verges, Jafre, La Tallada, Albons, Colomers, Garrigoles-Les Olives, Ultramort, Rupià, Bellcaire, Parlavà i Foixà.
La proposta vol contribuir a generar moviment cultural als pobles petits, cohesionant esforços dels diferents municipis en una programació conjunta. Amb un programa unitari es vol contribuir a la creació de nous públics, tot afavorint a la circulació d’espectadors entre els diferents pobles i consolidant la indústria cultural als petits municipis.
L’alcalde de Verges,  Ignasi Sabater ha posat l’accent en “la importància de programacions que afavoreixin la riquesa cultural dels municipis, fent que els nostres veïns i veïnes gaudeixin del teatre al seu poble, i també als municipis propers. A Verges acollim molt bé la proposta que ens ajuda a dinamitzar amb espectacles teatrals els mesos de tardor quan no tenim tants visitants”.
Per la seva banda la consellera comarcal de cultura, Agnès Gasull ha remarcat la importància d’ajudar als municipis més petits a oferir espectacles engrescadors i diversos, aptes per a tots els públics i per fer arribar, en definitiva, la cultura arreu. “Es importantíssim que la nostra mainada tingui accés a sessions de teatre, de circ, de titelles, d’actes culturals als seus pobles; que es facin arribar espectables per a petits i grans a tot arreu, independentment de si són pobles petits, mitjans o grans. I alhora facilitar que puguin seguir gaudint d’una extensa varietat d’espectacles als municipis de la rodalia. Celebrar aquestes programacions ens permet riure, somiar, interactuar i aprendre plegats, gestionar sentiments, expressar emocions, … en definitiva créixer culturalment a prop de casa”.

Tags: activitats infantils, Albons, Bellcaire d'Empordà, cicle, Colomers, cultura, espectacle, Foixà, La Tallada d'Empordà, programació, Rupià, societat, teatre, Verges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ampli ventall d’activitats a la Festa Major de Sant Sadurní de l’Heura 2021
Notícia següent
El periodista Ramon Besa rebrà el 1r Premi d’Honor de la Premsa Comarcal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes