Les dones víctimes de violència masclista, el col·lectiu LGBTI+ i les persones migrades, al centre de les formacions per a tècniques d’ocupació del Baix Empordà

Baix Empordà.- Des del juliol d’aquest any el Consell Comarcal del Baix Empordà, compta amb una tècnica d’equitat en els treballs, Laia Estremeiro, ubicada a l’àrea de promoció econòmica  i finançada pel Departament d’Igualtat i feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Té com a objectiu fomentar accions per treballar la igualtat entre homes i dones, la igualtat d’oportunitats tant en l’accés al mercat de treball i l’ocupació de qualitat a la nostra comarca, fent èmfasi en les persones més vulnerables. Aquest treball recau de manera transversal en els diferents programes i serveis de l’àrea, amb especial focus en la sensibilització a les empreses.
Des d’aquest projecte s’ha impulsat un cicle de píndoles formatives dirigides a professionals de l’ocupació, que s’han desenvolupat entre octubre i novembre a la Seu del Consell Comarcal, amb la finalitat de crear espais de coneixement i debat, coordinar serveis i aprofundir en les actuacions amb diversos col·lectius vulnerables.
El 30 d’octubre ha tingut lloc la primera de les sessions formatives, centrada en l’orientació laboral a víctimes de violència masclista, a càrrec de Núria Lleal i Sònia Vivolas, tècniques del SIAD comarcal i de Palafrugell, amb la col·laboració de Sira Segarra, tècnica de l’Oficina de Treball. La temàtica s’ha concretat a oferir informació concreta vers el servei de suport i assessorament que desenvolupa el SIAD, la identificació de la violència masclista, les seves formes i els àmbits on es produeix. Així mateix, han realitzat una introducció sobre la importància de visibilitzar la violència que pateixen les dones històricament on s’inclouen un seguit de desigualtats i de relacions de poder que s’han legitimitat i naturalitzat durant molts anys. Malgrat que s’està treballant molt en aquest sentit, encara hi ha molta feina a fer per treballar els gèneres de manera igualitària.
El dia 6 de novembre va tenir lloc la segona sessió, a càrrec d’Eli Soler, del SAI comarcal, en què ha ajudat aclarir informació sobre el col·lectiu LGBTI+ i el món laboral. Encara hi ha molta desconeixença i ens trobem amb una societat que no comprèn ni respecta la diversitat, així com amb molts prejudicis culturals. L’educació i la sensibilització son clau, així com la nostra intervenció professional en l’atenció directa i amb les empreses.
La tercera jornada, que va tenir lloc el 20 de novembre, ha estat una revisió teòrica sobre contractació de persones estrangeres i una anàlisi de casos reals per tal d’oferir informació a les tècniques de promoció econòmica de la comarca així com resoldre dubtes.
Han participat una vintena de professionals de l’ocupació, del propi consell comarcal, ajuntaments de la comarca i entitats socials.
Durant el 2024 es donarà continuïtat a les píndoles formatives així com altres actuacions que permetin afavorir la igualtat d’oportunitats de les persones en l’àmbit del treball.

Tags: Baix Empordà, Consell Comarcal, dones, formació, igualtat, immigrants, LGTBI, ocupació, promoció econòmica, sensibilització, treball, violència masclista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
SOS Costa Brava i Aigua és Vida alerten del “perill” d’una nova onada urbanística al litoral gironí
Notícia següent
El pressupost de Palafrugell aposta per la neteja viària, la seguretat, el servei a les persones i la modernització dels serveis municipals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes