Palafrugell.- La situació d’alarma que estem vivint genera una convivència forçosa i mobilitat reduïda, fets que dificulten a les dones poder trucar als serveis, trobar el suport de les famílies, amistats o professionals. Mai és tard per trencar el silenci, us informem dels recursos de suport, acompanyament i urgències que teniu a la vostra disposició.
Recursos a Palafrugell d’atenció, suport i acompanyament:
– Espai Dona Palafrugell.
Atenció telefònica (972 61 18 79), per whatsapp (644 18 41 23) i per mail (espaidona@palafrugell.cat) de dilluns a divendres de 9 a 15 hores i els dijous fins les 18 hores.
Si no contesta ningú, deixeu un missatge al contestador amb el nom, telèfon de contacte i els moments més adequats per retornar la trucada. Aquesta es realitzarà amb número ocult.
– Àrea Bàsica de Serveis Socials de Palafrugell: Atenció telefònica d’urgència de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. Telèfon: 972 61 31 42, extensions 101, 102 i 103.
Recursos d’urgències fora dels horaris d’atenció telefònica dels serveis municipals. Malgrat el confinament, els telèfons d’urgències no aturen el seu funcionament.
– Telèfon: 112
– Policia local de Palafrugell: 972 30 62 92
– Línia de telèfon d’atenció a la violència masclista 900 900 120.
Correu electrònic: 900900120@gencat.cat
Atenen qualsevol demanda relacionada amb qualsevol situació de violència masclista contra les dones. Atenció 24 hores, confidencial i atenció en diferents idiomes. Atenció, suport i assessorament per a dones, familiars i professionals.
-APP: My112
Aplicació gratuïta disponible amb sistemes d’Android i iOS amb geolocalització. S’ha de descarregar al mòbil i tenir la localització activada.
– Número estatal: 016. Per tal de garantir la màxima prudència, discreció i cura, el 016 no deixa cap tipus de rastre i us adreça al 900 900 120.
Si teniu coneixement d’alguna dona que està en situació de violència masclista, amb màxima prudència, discreció i cura, recordeu que el telèfon és una eina de suport mutu. És important, i en aquests moments encara més, mantenir el contacte. Confinament no vol dir aïllament social. Una de les conseqüències de la violència masclista és l’aïllament social i ara més que mai s’ha de tenir en compte prevenir-lo.
Si vius violència masclista mantingues el màxim contacte amb les teva xarxa d’amistats i utilitza els recursos telefònics que s’ofereixen. Mai és tard per trencar el silenci.