“Les flors del mar”: Baudelaire inspira el títol d’una exposició de la Quimeta a Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols.- L’artista local Quimeta Serra exposa a la cafeteria l’Aroma, just davant l’Ajuntament, tot el mes de desembre de 2022.

La mostra s’ha titulat “Les flors del mar”, en un joc de paraules inspirat en Baudelaire. L’historiador de l’art José Alberto García Monge explica que en l’obra de la Quimeta hi predomina un estil clàssic i un contingut romàntic, amb un art caracteritzat per emotivitat i poesia.

La mostra “Les flors del mar”
“Les flors del Mar”, és el nom d’aquesta mostra, inspirada el poema romàntic del francès Charles Baudelaire Les fleurs du mal (Les flors del mal), en el seu estil trobem una concepció clàssica; i en el seu contingut, romàntica. Com el poeta la Quimeta fa una pintura independent, el seu talent no sempre és comprès pels seus contemporanis, un art caracteritzat caracteritzat pel predomini de l’ emotivitat i la poesia.
Hem de recordar que Quimeta Serra és ceramista, però els darrers anys ja no treballa el fang, però no para ni un sol dia de treballar. La font de la seva creativitat no té fi. Ara pinta a l’oli i aquarel·les amb els seus temes preferits: el mar, les flors, els cels, les gavines, les veles, els paisatges…
Darrerament el seu interès pel pintor J.M.W. Turner fa que ens sorprengui amb unes pintures inspirades en l’univers romàntic de l’artista, en les que torna a investigar la fusió de nous pigments, la barreja d’olis i òxids, tal i com ho feia en les seves ceràmiques, tot aportant a les teles unes textures noves, sorprenents i molt efectives. Unes obres que no estan contaminades de cap academicisme, ni de dibuix de mètode.
De la Quimeta moltes vegades diuen que sempre fa el mateix, que només fa flors i nenes en bicicleta, però l’Art de la Quimeta va molt més enllà. Les flors, el mar, els velers, Sant Feliu de Guíxols o la Costa Brava formen part del seu univers pictòric.
Pràcticament no surt de casa i copia una i altra vegada les flors que l’envolten i els cels que li porten en fotografies, i el mar, però, és capaç de reinventar-se creant noves fórmules entre òxids i olis, que donen unes textures innovadores i molt efectives.

Tags: art contemporani, artistes locals, cultura, exposició temporal, pintura, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Xerrada sobre l’impacte de la moda i el consum excessiu de tèxtil amb Roba Amiga al Teatre Mundial de la Bisbal
Notícia següent
Palafrugell enceta la 12a edició del projecte Rossinyol al municipi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes