Les Gavarres, en perill d’incendi a causa de la sequera i dels robatoris de coure

Glòria Jara Albertí

Santa Cristina d’Aro.- L’escassetat de pluja que estem patint des de l’any passat i les altes temperatures d’aquest estiu, fa que Les Gavarres sigui un dels massissos catalans que té el risc molt alt de patir un incendi.

Però des de fa setmanes se li ha d’afegir una altra causa, els robatoris de coure. Els lladres aconsegueixen el metall cremant els cables de plàstic que el protegeixen, amb la greu conseqüència que el foc es pot propagar i causar un gran incendi als nostres boscos. Segons informacions d’algun veí de Romanyà de la Selva, en tres o quatre ocasions, durant les últimes setmanes, els lladres han operat, de nit, a la zona de Puig d’Arques. Però el divendres 8 de juliol també s’han trobat restes de cables cremats, a la nit anterior, pujant de Romanyà, abans d’arribar al coll del Matxo Mort.
Tot i que ja s’ha fet la denúncia corresponent als Mossos d’Esquadra, es demana als cossos pertinents que intensifiquin la vigilància perquè aquesta vegada el foc ja començava a escampar-se a les primeres mates de bruc que hi ha a la zona.

Tags: boscos, coure, incendis, medi ambient, robatoris, Romanyà de la Selva, Santa Cristina d'Aro, societat, successos, urbanitzacions, vigilància

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Festival Clàssic Pals
Notícia següent
Desmantellat un grup criminal que venia marihuana des de la Selva amb un benefici de 750.000 euros anuals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes