Les IX Jornades Fotogràfiques de Castell-Platja d’Aro posen la sostenibilitat en el focus de la fotografia

Castell-Platja d’Aro.- Platja d’Aro acollirà la IX Edició de les Jornades Fotogràfiques de Castell-Platja d’Aro entre el 4 i el 6 de novembre, una cita que reuneix amants de la fotografia d’arreu de planeta amb fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional.

El leitmotiv d’enguany és “Fotografia i sostenibilitat” i vol oferir eines i conceptes per treballar la fotografia de la forma més sostenible possible.
L’inici de les jornades serà el 4 de novembre a la Masia Bas de Platja d’Aro amb la inauguració i la presentació de les obres guanyadores del Concurs Fotogràfic “Educant la Mirada 2022”, que en aquesta edició ha comptat amb 420 projectes participants provinents de 55 països diferents dels cinc continents. Durant la inauguració, es comptarà amb el fotògraf Xavier Sureda, guanyador del premi local, que parlarà del seu projecte “STREET MOBIL, Venice Beach” i tindrà un intercanvi d’impressions amb els assistents.
Les jornades fotogràfiques seguiran durant el cap de setmana amb tallers, conferències i una projecció que esdevindran un “meeting point” per poder intercanviar, oferir i rebre coneixements i impressions a l’entorn de la fotografia amb el repte de la sostenibilitat com a objectiu.
Hi destaquen els següents ponents:
• Savannah Dodd. La impulsora del projecte Photo Ethics Centre oferirà dos tallers per treballar el vincle entre l’ètica i la sostenibilitat i explorar quins són els principis ètics més significatius per cada fotògraf.
• Shooting for Change. Aquesta organització sense ànim de lucre impartirà, de la mà de Nicollò Bruna i Davide Camesasca, dos tallers per treballar el reportatge social i els seus límits ètics i presentarà el documental “The Lost Kids of Kalahari” que retrata els esforços d’uns nens de la tribu Nama per fer la seva vida en un entorn violent i sota un risc continu d’abusos i privació a la regió de Harap de Namíbia.
L’assistència als tallers i seminaris de les Jornades Fotogràfiques, que enguany recuperen el 100% de la presencialitat, és gratuïta. Cal però inscriure’s prèviament a https://fotoplatjadaro.com/jornadas, ja que les places son limitades.

L’organització
Les “Jornades Fotogràfiques” son una iniciativa de la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Ajuntament de Castell Platja d’Aro, amb l’organització a càrrec de l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada. Les jornades varen néixer l’any 2014 com una aposta ferm des de la biblioteca per apropar la cultura fotogràfica al municipi.

Tags: biblioteca, Castell-Platja d’Aro, concurs, cultura, debat, exposicions, fotografia, inscripcions, jornades, projectes, societat, sostenibilitat, xerrades
Notícia anterior
Lewandowski, Meloni i Feijóo ja tenen caganer
Notícia següent
Catalunya va rebre 1,6 milions de turistes estrangers al setembre, un 17,8% menys que el mateix mes del 2019

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes